Бер
17

Google Web Fonts: великий вибір безкоштовних шрифтів і легке встановлення

Автор: Наталія

Google Web Fonts: великий вибір безкоштовних шрифтів і легке встановленняСеред різноманіття сервісів, які пропонує сьогодні Google своїм користувачам Google Web Fonts призначений для зручного і швидкого підключення оригінальних шрифтів на веб-сторінки сайту. Позитивні емоції відвідувачів сайту ви можете забезпечити скориставшись цим сервісом, який містить декілька сотень абсолютно безкоштовних шрифтів, оптимізованих для Web-у. Серед них, до речі, є кириличні шрифти.

Працювати з сервісом Google Web Fonts достатньо просто. Для початку роботи зі встановлення та підключення окремих шрифтів слід відкрити список шрифтів, вибравши необхідний тип з лівої бокової панелі.

Нас цікавлять кириличні шрифти.

Вибір Google Web Fonts

Обираємо шрифт, який нам найбільше подобається і додаємо його в колекцію, натискаємо на Use. Тут можна обрати стиль і тип шрифту, а також варіанти його встановлення на сайт.

На цій же сторінці розробники встановили лічильник передбаченого навантаження на сайт: якщо стрілочка знаходиться на зеленій шкалі, тоді сміло можете використовувати обраний шрифт за призначенням.

Лічильник навантаження на сайт

Як бачимо, процес інтеграції досить простий. При цьому, досвід свідчить, що працює цей Google-сервіс стабільно і кросбраузерно. Ще однією перевагою Web Fonts є те, що його використання практично не впливає на час завантаження сторінки, на відміну від інших варіантів, які суттєво вантажать сайт.

Переваги шрифтів від Google

  • кросбраузерність
  • легкі у використанні
  • постійне поповнення бази шрифтів
  • великий вибір для довільної сторінки сайту.

Встановлення шрифтів на WordPress

У файлі header.php  між тегами <head> і </head> вставляємо наданий код. Якщо необхідно застосувати обраний шрифт для всіх сторінок сайту, слід в style.css  прописати до тегу body код, згенерований в Google Web Fonts. В нашому випадку він виглядає наступним чином

Вставка шрифту Google Web Fonts

Якщо ж ви хочете застосувати такий шрифт лише для заголовків, то в такому випадку слід до тегу h1 (або ж h2)  вставити цей код.

Стандартний метод встановлення шрифтів зручний тим, що не імпортує файл, а використовує URL, який необхідно вставити в header.php  разом з кодом таблиць стилів. Цей спосіб не впливає на продуктивність сайту.

Стандартний метод встановлення шрифту

Встановлення шрифтів на Joomla

Для реалізації імпорту шрифтів в Joomla слід відкрити index.php  і прописати  стрічку зі  згенерованим кодом, яка буде відповідати за завантаження шрифту в браузер, а також додати в стилі код CSS.

Веб-шрифти Google можна встановити одразу в систему. Для цього слід скачати архів з обраними шрифтами, розпакувати його і скопіювати обримані файли в папку Fonts на вашому комп’ютері: Пуск->Панель управління->Шрифти.

Оригінальні шрифти допоможуть зробити ваш сайт ще кращим, а вставити код у сайт на довільній CMS не викличе жодних  труднощів навіть новачку. Отож, оновлюємо свої сайти з Google Web Fonts вже сьогодні, обрати які слід зважаючи на психологію сприйняття шрифту.

Автор Наталія

Опубліковано:
17/03/2016
Схожі публікації: