Кві
01

Сервіси і додатки Google для WordPress блогу (продовження)

Автор: Наталія

Сервіси і додатки Google для WordPressОтож, повернемося до огляду сервісів Google, які допомагають створювати та супроводжувати ваш WordPress-сівський блог, без надмірних зусиль доповнюючи його новими моливостями.

9. Google Chrome для розробників

Google Chrome на сьогодні використовує майже 10% користувачів Інтернету. Він постачається разом зі своїм набором інструментів розробника. Внаслідок зростання популярності браузера, розширення, які пропонуються в Crome Developer Tools також все частіше застосовуються розробниками веб-сайтів.

10. Проект Google Хостинг

Проект Google Хостингу дозволяє розміщати і підтримувати ваш проект в Інтернеті. Проекти до 2 Гбайт ви можете розмістити безкоштовно. Даний сервіс також пропонує функції швидкого створення невеликих проектів на довільну тему, редагування коду безпосередньо з браузера, відслідковування проблем та помилок  і довідку у формі wiki-проекту. Для користувачів WordPress пропонується багато готових шаблонів для проектів, наприклад, Thematic.

Проект Google Хостингу

Google Project Hosting – ідеальний інструмент для блогера-початківця чи розробника WordPress.

11. Google Checkout

Google Checkout сервіс подібний до PayPal, тобто сервіс організації розрахунків за надані товари чи послуги в інтернет магазинах, який також забезпечує можливість відстежування замовлень і доставки. Великою перевагою Google Checkout є інтеграція з багатьма послугами Google, такими як Adsense і AdWords. З іншої сторони, даний сервіс доступний далеко не у всіх країнах.

Google Checkout легко інтегрується у WordPress сайт завдяки таким плагінам як Simple Google Checkout  і LBAK Google Checkout.

12. Google документи і діаграми

Google Docs є офісним пакетом, що дозволяє редагувати, створювати і сумісно використовувати документи, електронні таблиці, презентації і форми. Доступна можливість одночасного редагування документів декількома користувачами.

Google Docs

Google Docs може бути вбудованим у WordPress. Аналогічним способом інструменти Google Chart надають можливість створювати інтерактивні діаграми для вашого блогу.

13. Google Maps

Google Maps – сервіс, про переваги якого відомо кожному любителю подорожей. Інтегрувати даний сервіс на власний блог допоможуть наступні плагіни, найпопулярнішим з яких є MapPress, який дозволяє легко інтегрувати карту на ваш сайт.

Google Maps

14. YouTube

І хто ще не чув про YouTube? Найпопулярніший сервіс Google завантаження і обміну користувацького відео. Для «полегшення» блогу відео можна завантажити на YouTube, тим самим не зменшуючи пропускну здатність. З появою HTML5 інтеграція YouTube відео в WordPress секундна справа, скористайтеся Embeds  і для додавання відео на сторінку просто введіть в стрічку його URL адресу.

Для повного контролю над відео варто використовувати пагін Viper’s Video Quicktags.

 15. Google Reader

Google Reader – безкоштовний RSS агрегатор, сервіс, який дозволяє читати RSS-стрічки для збору всіх підписок в одному місці. Якщо ви хочете розмістити на блог інформацію з RSS стрічки, то можете добавити кнопку «Відправити в (Send to)» на WordPress блозі. Можна також спробувати використати в рідері WordPress функцію «Press This», але це неможливо, оскільки вона є JavaScript-том, і Reader-у необхідний повний URL.

В такому випадку, необхідно розміщувати прямо на press-this.php.

Для цього на вкладці SendTo параметрів Google Reader створіть відповідне посилання натиснувши на кнопку «Create a custom link». В стрічці адрес введіть URL вашого сайту

http://www.ваш_сайт.com/wp-admin/press-this.php?u=${url}&t=${title}&s=${source}&v=2
Google Reader

16. Google Summer of Code

Хоча і не є сервісом, але Google Summer of Code – ініціативна програма Google, в рамках якої проводиться відбір студентських проектів з відкритим кодом, переможці якої отримують грошову винагороду. WordPress є постійним учасником з 2007 року, і за його просуванням можна слідкувати на Codex.

Отож, Google пропонує багато можливостей (не забувайте gmail), якими можна і варто користуватися для підтримки і розширення WordPress блогу вже сьогодні.

Автор Наталія

Опубліковано:
01/04/2015
Схожі публікації: