Кві
16

Безкоштовні ресурси шрифтів для веб-сайтів і не тільки

Автор: Наталія

Безкоштовні ресурси шрифтів для веб-сайтівКожному дизайнеру відомо, що підбір правильного шрифту є важливим при створенні ефективного користувацького інтерфейсу. Вибір шрифту, типу, гарнітури часто ігноруються, проте дарма, бо саме вони формують певні користувацькі навики роботи з ресурсом при переміщенні по сторінках сайту. Сайти, які використовують правильний шрифт краще організовують взаємодію з користувачем, оскільки невидимо стимулюють відвідувача до виконання певної дії (переходу на певне посилання чи натиску на відповідну кнопку, наприклад, купити).

Деякі дизайнери базують своє дизайнерське шрифтове оформлення так, щоб примусити кожного відвідувача діяти. Зрештою, один з перших засобів комунікації, які сайти використовували при минулому, було саме їх текстове наповнення.

Для поповнення власної бібліотеки шрифтів пропонуємо вам наступні ресурси.

dafont.com – один з найпопулярніших ресурсів безкоштовних шрифтів, містить колекцію з 14,045 шрифтів. Зручною є класифікація шрифтів за тематикою, а також можливість он-лайн демонстрації довільного тексту наборами шрифтів за власним вибором, що дозволяє легко підібрати необхідний шрифт.

dafont.com

neatfonts.com – один з перших ресурсів шрифтів, який пропонує пошук шрифту за алфавітним каталогом. Такий пошук не завжди ефективний, особливо коли вам чітко відоме ім’я шрифту, який потрібен, але якщо є час, то чому б не ознайомитися з новими шрифтами. Neatfonts також надає можливість переглянути вибране слово у стилі відповідного шрифту, що звеселяє пошук шрифту.

neatfonts.com

urbanfonts.com – зручний ресурс шрифтів, де можна як вільно завантажувати ряд шрифтів, так і купувати нові. Зручний пошук організовано завдяки групування стилів шрифтів за спільними ознаками.
urbanfonts.com

fonts2u.com – претендент на кращий веб-ресурс шрифтів, який не тільки підтримує декілька мов, а і має конвертер для підтримки наступних шрифтових форматів

  • TrueType (.ttf)
  • OpenType (.otf)
  • PostScript Type 1 (.pfb)
  • Macintosh OS X Data Fork (.dfont)

fonts2u.com також пропонує список розробників шрифтів і дозволяє переглянути всі розробки певного автора.

fonts2u.com

1001freefonts.com – cервіс пропонує 1001 безкоштовних шрифтів користувачам Windows і Macintosh.

1001freefonts.com

webfonts.fonts.com – не ресурс, а скарб для розробника сайтів, який дозволяє за декілька простих кроків додати шрифти до власного сайту.

Користувачу достатньо зареєструватися, залогінитися, вказати адресу веб-сайту, вибрати шрифти (а вибирати є з чого, всього то 15 тисяч шрифтів веб якості), додати селектори і вказати для кожного тип шрифту і згенерований скрипт додати в html-код сторінки. Більш детальніша інструкція тут.

Безкоштовні шрифти радо пропонують і на fonts.com. Але доведеться зареєструватися і дотримуватися ліцензійної угоди. Реалізовано пошук шрифту за його назвою. Також ресурс пропонує довідкову інформацію про шрифти (їх історію, рекомендації з вибору, технології шрифтів і т.д.).

Отож, вибір за вами. І якщо ви знаєте інші цікаві ресурси – поділіться.

Автор Наталія

Опубліковано:
16/04/2015
Схожі публікації:

  • Amro

    дякую, знав тільки 2 ресурса. Рекомендую dafont.com.