Бер
20

Сервіси і додатки Google для WordPress блогу

Автор: Наталія

Сервіси і додатки Google для WordPress блогуВажко визначити точну кількість сервісів і додатків, які пропонує сьогодні Google.

При тому, що Google розроблялася, перш за все як пошукова система, сьогодні компанія пропонує рішення потреб кожного користувача. І коли справа доходить до задоволення потреб, Google не забуває про веб-розробників. Які ж сервіси Google можуть бути корисними при розробці веб-сайту?

1. Користувацький пошук Google Custom Search

Google Custom Search – реалізовує користувацький пошук на сайті. Ви можете налаштувати його як завгодно: організувати пошук на власному сайті, на декількох наперед заданих сайтах, чи конкретних веб-сторінках. Також ви можете підключити власний Adsense акаунт для відображення тих гуглівських оголошень, які пов’язані з результатами пошуку (безкоштовна версія). Платна версія дозволяє повністю блокувати відображення оголошення лише за 100 у.о. в рік.

2. Веб-шрифти від Google

Google Web Fonts найкращий товариш для веб-розробника, який полюбляє зловживати нестандартними шрифтами на сайтах. Цей довідник шрифтів дозволяє вам легко застосовувати правило CSS @font-face.

Google Web Fonts Google Web Fonts повністю безкоштовний сервіс, який реалізовується за декілька хвилин. Ви можете використати відповідний плагін чи команду @import у верхній частині CSS-файлу (і потім просто використовувати ім’я шрифту у таблиці стилів). Наприклад

@import url(‘http://fonts.googleapis.com/css?family=Droid+Sans’);
#body { font: normal normal normal 14px/20px ‘Droid Sans’, Arial, sans-serif; }

 3. Google Adsense/AdWords

Найлегшим способом розміщення реклами на вашому сайті є Google Adsense . Розроблено багато інструкцій , які допоможуть вам отримати максимальним результат від використання Adsense, а також багато плагінів, які дозволяють реалізувати Adsense в WordPress.

Google Adsense/AdWords З AdWords можна використовувати пошук за ключовими словами для оцінки тенденцій пошуку визначених ключовиків.

4. Goo.gl URL Shortener

WordPress має свою власну версію скорочувальника посилань (URL Shortener) у формі  WP.me – і ця сьогодні досить добре інтегрована в Jetpack. Тим не менше, Google стверджує, що його URL Shortener є унікальним. Більше того, Google також випустив власний URL Shortener API.

Goo.gl URL Shortener

Якщо адреси ваших веб-сторінок займають цілу адресну стрічку браузера, вам варто скористатися даним сервісом. WordPress консультант допоможе розпочати роботу над інтеграцією системи в WordPress. Власноручно додати скорочувальник посилань допоможуть плагіни.

5. Feedburner

Feedburner– це потужний інструмент, який крім встановлення та налаштування блогу також дозволяє відслідковувати просування веб-сайту, кількість підписань на ваш ресурс, керувати RSS і поштовими підписками.

6. Google Analytics

Analytics є хорошим інструментом для відслідковування прогресу сайту, кліків, реклами, посилань і іншої інформації. Google Analytics показує, яким чином користувач знайшов ваш сайт, як і скільки часу він з ним працював, тобто дає можливість збирати, переглядати і аналізувати дані про відвідуваність сайту. На основі зібраних даних можна оцінити сайт, визначити шляхи його покращення. Найпопулярнішим плагіном Google Analytics для користувачів WordPress є Definitive WordPress Analytics. Для більш детальнішого ознайомлення з Google Analytics можна використовувати наступні ресурси.

Google Analytics

7. Оптимізатор веб-сайту

Google Website Optimizer дозволяє проводити експерименти для визначення завдань, які  найкраще реалізовуються сайт та шляхів підвищення продуктивності. Корисний інструмент для реалізації спліт-тестування сайту. Якщо ви шукаєте більш просту альтернативу, варто розглянути безкоштовний плагін Max A/B для WordPress.

 8. Бібліотеки API

Google Libraries API  – містять фреймворки коду, які підтримуються багатьма платформами, включаючи WordPress. Часто можна почути, що фреймворк бібліотек Google є більш швидким, чим ті, які входять в комплект WordPress. Найпростіший спосіб інтегрувати фреймворк бібліотек Google на свій WordPress сайт – це використати плагін.

 Проодовження…

Автор Наталія

Опубліковано:
20/03/2015
Схожі публікації: