Кві
03

Інструкція для веб-розробника на 2012 рік

Автор: Наталія

Інструкція для веб-розробника на 2012 рікРозробка сайтів стає популярним способом заробітку для багатьох, особливо з ростом популярності різних платформ, таких як WordPress, Joomla і т.д. Зараз спостерігається зростання кількості пропозицій надання послуг веб-розробки. Проте тільки пригорща з них здатна відчути зміни в динаміці розвитку галузі і підвищити цінність власних творчих ідей в процесі реалізації проекту.

Для того, щоб ваша розробка сайтів залишалася конкурентоздатною, ефективною і інноваційною варто дотримуватися наступних інструкцій:

Дизайн повинен базуватися на вимогах клієнта

Достатньо часто веб-розробник зосереджується на розробці низькоякісного каркасу сайту, виправдовуючись обмеженнями бюджету чи/і часу. Однак дана тактика часто веде до неприємних наслідків, оскільки не враховуються важливі аспекти користувацьких вимог. Найкращим способом зрозуміти клієнта є визначення всіх його потреб і пошук способів їх вирішення ще на етапі проектування додатку. Внаслідок бідненької інтерпретації бізнес-вимог, а, подекуди, і недостатності технічної компетенції проектувальника розробка потерпить фіаско. Тому вкрай важливо для розробника освіжити в пам’яті як технічні навики так і вміння міжособистісного спілкування.

Фактор Google Panda у вашому дизайні

У близькому майбутньому веб-розробникам доведеться узгоджувати свою роботу зі стандартами Google Panda. Google до факторів визначення рейтингу сторінки веб-сайту нещодавно включила швидкість її завантаження. Використання «важких» елементів дизайну може суттєво уповільнити час відгуку на http-запит, що, в свою чергу, негативно вплине на рейтинг сайту. Отож, незалежно від вашого ставлення до Google, варто підкорятися політиці гіганта пошуку.

Оптимізація процесу розробки. Agile Scrum підхід

Якщо звична каскадна модель розробки не забезпечила реалізації проекту в зазначені терміни, спробуйте швидку розробку. Чому б не організувати спринт: реалізація проекту у термін  від двох до чотирьох тижнів з виділеними спеціалізованими ресурсами. Agile розробка є крайнім методом розробників і замовників для досягнення швидких результатів.

Управління графіками перевірки

Більшість нештатних професіоналів не в змозі використовувати активні  механізми перевірок в ході проекту. Для реалізації проекту з врахуванням всіх вимог замовника розробники повинні продумати і забезпечити механізм перевірки проміжних результатів на кожному циклі розробки.

Порівнюйте проекти з еталонами

Ви порівнюєте ваші творіння з кращими розробками галузі? Якщо ні, тоді ви, напевне, реалізовуєте унікальну ідею. В більшості випадків ігнорування еталонного тестування призводять до скарг клієнтів на відсутність певних функціональних можливостей. Для більш ефективної роботи варто вивчити кращі типові рішення, на основі яких і будувати еталонно-інноваційні стандарти.

Не видумуйте велосипед

Використовуйте стандартні шаблони розробки, які найповніше відповідають клієнтським вимогам. Використовуйте існуючі наробки, не всі проекти потребують написання «з чистого аркуша».

Ціни: конкурентоздатні і привабливі

Одним з основних факторів стимулювання попиту на веб-розробки у 2012 буде ціна. Кращі розробники вже почали пропонувати знижки для повторних угод. А чим цікава ваша пропозиція?

Підтримка веб-презентації

Відсутність власного сайту є грубою помилкою для кожного розробника. Сайт слугує веб-презентацією вашої роботи, надає переконливості вашим пропозиціям і можливість продемонструвати власне портфоліо.

Вивчай більше з соціальними ЗМІ

Якщо ви хочете не відставати від останніх тенденцій веб-розробки, немає нічого кращого як facebook, twitter та спеціалізовані форуми. Саме тут можна дізнатися про останні новини у галузі веб-розробки, поділитися своїми досягненнями і одночасно прорекламувати себе.

Не починайте з нуля

Підходи до веб-проектування радикально змінилися за декілька останніх років.
Реалізація ідеї від концепції до створення може зайняти менше часу ніж раніше, адже розробникам вільно доступні готові фреймворки, векторні дизайни, шаблони, які ними ж дописуються відповідно до завдань проекту. Перш ніж розробляти щось з нуля, варто перевірити чи є інструменти чи шаблони, які можна використати для економії часу.

Автор Наталія

Опубліковано:
03/04/2015
Схожі публікації: