Жов
22

Важливі елементи веб-дизайну

Автор: Наталія

Важливі елементи веб-дизайнуСьогодні, у світі жорстокої конкуренції он-лайн ринок стає все більш складним. Таким чином, власники сайтів електронної комерції конкурують між собою за рівнем їх он-лайн засобів продажу, намагаючись розробити не тільки належний дизайн і зручну систему продажів, а і отримати високі рейтинги у найпопулярніших пошукових машинах.

Тому при розробці сайту для бізнесу слід враховувати декілька важливих факторів, які допоможуть йому процвітати у просторах Інтернету.

Отож, декілька елементів веб-дизайну, які допоможуть вам стартувати з грамотним сайтом.

Дотримуйтесь стандартів

Веб-дизайнер повинен знати те, що дизайн, який він розробляє для сайту он-лайн бізнесу повинен відповідати вимогам дизайнерської спільноти. Слід дотримуватися стандартів, встановлених консорціумом W3C. Якщо ви не можете ратифікувати ваш XHTML, HTML і CSS, то це означає, що ваш сайт віддалятиметься від топів пошуку.  Тих, хто порушує ці стандарти, залишаються далеко в хвості у конкурентному світі. Тому не забувайте про стандарти, працюючи над сайтом.

Елементи веб-дизайну для електронної комерції

Перехід до кросплатформеності

Для перегляду сайтів люди завантажують різноманітні веб-браузери: Chrome, Safari, Opera і інші. Крім того, з появою смартфонів, які в основному слугують для вільного доступу до інтернету будь-де і будь-коли, слід подбати і про мобільні браузери також. Для уникнення проблеми взаємної сумісності браузерів ви не можете проконтролювати користувача чи заставити його користуватися певним браузером. Тому при проектуванні вашого сайту необхідно перевіряти цей фактор і включити рекомендації і поради для організації сумісності сайту з більшістю браузерів.

Подбайте про чисту розмітку

Якщо ви плануєте дизайн сайту, переконайтеся, що ви подбали не тільки про верхню частину (перший екран) сайту, а і про нижню частину. Дизайн повинен бути ідеальний для всіх елементів сайту. Це повинно бути вашим правилом, яке часто зобов’язує думати двічі: планувати верхню частину сторінки, нижній екран і інші частини. Тому перевірте чи ваша структура повністю відточена чи чистий дизайн, починаючи від Meta-тегів. Все це вважається важливим елементами для ефективного веб-дизайну.

Дружіть з пошуковиками

Проектуючи веб-сайт, слід врахувати те, що він повинен бути дружнім з пошуковими системами. Включіть елементи SEO у веб-дизайн, покращуючи навігацію та використовуючи належні і відповідні ключові слова у всіх можливих частинах сайту. Для розробки дружнього з пошуковою системою сайту, переконайтеся, що графіка «легка» (контролюйте розмір зображень), ви правильно подаєте альтернативний текст, дотримуєтеся належної організації коду з іншими елементами. Останнім часом дружні пошукові атрибути відносять до однієї з основних складових хорошого веб-дизайну, тому не забувайте про них при розробці сайту.

Для тривалого збільшення популярності сайту і росту рівня продаж проектуйте ресурс з врахуванням важливих елементів веб-дизайну і успіх не забариться.

Автор Наталія

Опубліковано:
22/10/2015
Схожі публікації: