Гру
17

Найшвидший браузер Google Chrome захоплює ринок

Автор: Наталія

Недавно Google відзначив два досягнення, пов’язані з його браузером Chrome:  у вересні Chrome відсвяткував три роки і у серпні браузер захопив більше 15% ринку (немаленька частка як за три роки).

Фактично, як повідомляє Net Applications, Google Chrome став наприкінці літа хітом, завоювавши 15,5 % ринку. Тільки в серпні дітище Google завоювало більше як  1% ринку в порівнянні з липнем.

Коли Chrome збільшує свою долю, інші втрачають позиції: частка ринку Microsoft Internet Explorer впала з 56 % в липні до 55,3 % у серпні, а Mozilla Firefox з 22,8% до 22,6 %, а Safari від Apple не здає позиції –  4,64 % (у липні –  4,63% ).

Звідки такий успіх?

Важко визначити однозначно, але це може бути зумовлено ростом продаж Chromebook від Samsung і Acer. А можливо і швидким, з циклом у 6 тижнів, додаванням нових функцій у браузер, таких як можливість розпізнавання голосу. Також  Google Chrome тільки що отримав автономний доступ до Gmail, Docs і Calendar.
Нагадаємо, що фахівці назвали браузер Chrome найшвидшим для перегляду сайтів. Веб-сторінка завантажується в Google Chrome 12 в середньому за 3,433 секунди.

В будь-якому випадку Google святкує третій день народження свого браузера з іконографією історії браузера і ключовою веб-технологією, розробленою в HTML5.

При цьому дослідженні Net Applications трохи змінила принцип визначення рейтингу браузера. Вперше дослідник відокремлює кількісну частку браузера, операційної системи і ринку пошукової системи для певних категорій пристроїв, включаючи настільні, мобільні та планшети.

Методологію зміни підходу до дослідження в Net Applications пояснили наступним чином:

«Використання мобільних пристроїв та планшетів для перегляду сторінок інтернету швидко росте і на сьогодні збільшилася більше як на 6% кількість всіх переглядів. Через цей ріст змішання типів пристроїв знижує оцінку результатів.»  … «Для прикладу, коли не було загальнодоступного способу відображення  рейтингу мобільних операційних систем, то його змішували з рейтингом настільних та консольних ОС. В минулому, базуючись на структуру нашого звіту, важко було визначити відсоток технологій на специфічних типах платформ і загальна кількість була за замовчуванням згрупована в загальну категорію».

Тобто сьогодні Net Applications вже враховує “мобільну/планшетну частку ринку” окремо і результати помітно відрізняються.

І ось результати: лідер – Safari з вагомою перевагою (53 % ринку) завдячує своїм IPhone, iPod touch і iPad пристоям. На наступній, другій позиції – Opera Mini (20,8%), на третій – Android (15.7%), четвертим є  Symbian від Nokia (5.8 %), і п’ята позиція в Blackberry (2.9%).

Microsoft IE і Firefox навіть не розглядалися у чартах Net Applications. Google Chrome не доступний на мобільних платформах (поки що), оскільки Google  використовує свій Android для смартфонів і планшетів.

Чому планшети змішали з мобільними пристроями?

Проста відповідь Net Applications: відсутність конкурента для iPad на ринку планшетів. “Тим не менше, в майбутньому ми плануємо відокремити окрему категорію і для планшетів” обіцяли в Net Applications.

Цей самовпевнений Android Honeycomb, RIM PlayBook і інші планшети починають пробивати ринкову бронь iPad…

Автор Наталія

Опубліковано:
17/12/2014
Схожі публікації: