Вер
12

Сила паперових прототипів (дешево і дієво)

Автор: Наталія

Сила паперових прототипівПри плануванні структури веб-сайту або довільного програмного додатку найперше використовують підручні матеріали, викладаючи свої ідеї щодо загального шаблону на папері.

Швидко накидавши декілька варіантів макету визначається найоптимальніша форма. Використовувати дві чи три кнопки? Яка структура навігації буде оптимальною для сайту? Як можна інтегрувати панель пошуку? Для визначення подібних деталей немає нічого кращого як накидати швидкі і брудні паперові прототипи. Папір і олівець є оптимальними інструментами для побудови креативного прототипу і коли макет не підходить, завжди приємно його пожмакати і пограти в баскетбол з офісним смітником.

Але це не означає, що протопитування на папері є кращим за спеціалізовані (для побудови каркасів) програмні засоби. Кожен з них має свої переваги і є корисним на різних етапах розробки проекту. На початковому етапі мозкового штурму паперовий підхід ефективніший з наступних причин:

  • швидкість, простота технології і низька вартість. Все що вам потрібно для початку – це папір і олівець;
  • розробляти прототип можна де завгодно: на дивані, у власному саду чи по дорозі додому (щоб ідея не втекла). Папір звільняє вас від потреби дотримуватися певного стилю і ряду визначених правил;
  • це весело, цікаво і допомагає розкрити креативність.

Сила паперових прототипів

Потім, розглянувши основні питання планування, можна і вдосконалювати свої ідеї на екрані і насолоджуватися перевагами цифрових інструментів для проектування :

  • інструменти для проектування дозволяють вибрати шаблони з набору готових;
  • в існуючі каркаси легко вносити зміни;
  • файлам можна присвоювати версію і легко обмінюватися між учасниками команди.

А вибрати інструмент для проектування є з чого: платні/безкоштовні, он-лайн/оф-лайн, з підтримкою автоматизації процесу і без неї і т.д. Одним з найпростіших і зручних інструментів для проектування шаблону є PowerMockup, який є надбудовою для Microsoft PowerPoint і пропонує зручну бібліотеку трафаретів для швидкого накидання ескізів макету проекту. Інструмент є комерційним, але розробники пропонують 30-ти денну пробну версію для ознайомлення.

PowerMockup

Який би інструмент ви не використовували, олівець чи спеціалізоване ПЗ, результат буде успішним, якщо не забувати про закони привабливості.

Автор Наталія

Опубліковано:
12/09/2015
Схожі публікації: