Чер
24

Білий у веб-дизайні

Автор: Наталія

З чим у вас асоціюється білий колір?

Білий є найпростішим і одночасно елегантним і мирним кольором і асоціюється з чистотою, правильність, новизною, миром, невинністю, простотою, точністю, зимою і добром. Білий в дизайні є символом елегантності, мінімалізму та стилю і використовується у дизайні багатьох блогів, онлайн портфоліо, електронній комерції і інших сайтах. Білим оформляють шрифти, фон, гіперпосилання, зображення і часто саме білий колір привертає увагу читачів до вашого ресурсу, адже розширює простір, задає чіткість. Розумні компанії і сьогодні віддають перевагу білому на своїх сайтах.

Як же ж краще застосовувати білий для свого ресурсу?

Мінімальний красивий сайт

Прості мінімалістичні сайти ідеальні для сприйняття. Білий фоновий колір зберігає простоту, чистоту і ненагромадженість. Краса і так покаже себе. Достатньо назвати декілька крупних компаній фоновим кольором веб-сайтів яких є білий. Це flickr, iStockphoto, Makeuseof, Apple, Microsoft.

Мінімалізм сайтів, які надають перевагу білому не робить їх біднішим, а навпаки білий дозволяє зосередити увагу відвідувача на контенті сайту і на тому, що пропонує сайт.

Greece is For Lovers

Greece is For Lovers

Things that are brown

Things that are brown

Сайт Andrea Kleiberg
Сайт Andrea Kleiberg

Хабрахабр

Хабрахабр

Ілюстрації з Білим

Рукописний дизайн, ілюстрації, анімаційні персонажі і гранж формують нові тенденції у веб-і. Веб і графічні дизайнери презентують свою креативність через створення саме таких ілюстрацій та творчих робіт.

Причиною нахвалювання #FFFFFF є те, що художник майже завжди починає малювати на білому полотні. І результатом його роботи є щось гарне. Отже, саме  білий колір є основою всіх красивих речей. Наступна добірка демонструє артистизм та творчу красу білого кольору у веб-і.

Аеропорт Кельн-Бонн

Аеропорт Кельн-Бонн

Aqworks

Aqworks

Білий підкреслює інші кольори

Неправильною є думка, що прості одноколірні сайти захоплюють так, як і яскраві, багатоколірні. Білий колір може заставити довільний інший світлий і яскравий колір проявити свою глибину, інтенсивність і насиченість. Білий допомагає сфокусувати червоний, голубий, світло-зелений, рожевий і інші світлі кольори, що покращує їх сприйняття.

Тому, якщо ви плануєте змішувати кольори у гіперпосиланнях, в меню, на кнопках використовуйте поєднання кольорів з розумом, не заплутуючи відвідувачів.

Ось так комбінують інші кольори з білим знаючі дизайнери.

Plumrocket

Plumrocket

Apple
Apple
Zurb

ZurbHello lucky

Hello Lucky

Резюмуючи вищесказане і показане пропонуємо декілька рекомендацій із застосування білого для вашого веб-ресурсу.

  1. Використовуйте світлі і яскраві кольори для посилань.
  2. Намагайтеся максимально зберігати мінімалізм сайту.
  3. Формуйте контент легким для прийняття.
  4. Не захаращуйте сайт рекламою. Якщо ж без реклами вам не обійтися,  постарайтеся розміщувати тільки ті рекламні банери, колір фону яких співпадає з кольорами сайту.
  5. Забудьте про дрібний шрифт.
  6. Проявіть свою креативність!
Автор Наталія

Опубліковано:
24/06/2016
Схожі публікації: