Сер
13

Що ще варто знати при реєстрації доменного імені

Автор: Наталія

Що ще варто знати при реєстрації доменного іменіЯк ми вже зазначали, правильний підбір доменного імені визначає успішність сайту. І продовжуємо інформувати про те, що потрібно знати при реєстрації доменного імені.

У доменному імені також слід враховувати місце розташування. Багато чому це залежить від вашого бізнесу і його мети, а також від аудиторії, ринку і їх поведінки.  Якщо у вас датська компанія, призначена тільки для датчан, то розміщувати сайт на домені .com немає ніякого сенсу, оскільки є можливість реєстрації на місцевому домені .dk, який однозначно визначає місце дії вашого бізнесу. Всі країни мають свої власні домени верхнього рівня. І, очевидно, доступними є не лише TLD (домени верхнього рівня).

Код країни у TLD використовують, в основному, компанії або фізичні особи, які є резидентами відповідної країни. Вікіпедія пропонує немаленький повний список міжнародних доменів верхнього рівня. Для використання деяких з них вимагають або реєстрації компанії у їх країні або, у крайньому випадку, дозволу перебування у даній країні, тому їх використання може є не настільки простим, і трюки Мета не завжди вдаються.

Регіональні домени

Це також є варіант для тих країн, які не використовують англійський алфавіт (азіатські, арабські країни чи Україна). Це інтернаціоналізовані доменні імена (IDN), які необхідно використовувати для доповнення .com адреси (або довільного іншого TLD); інакше доменне ім’я буде незрозумілими для відвідувачів, які використовують англійський алфавіт.

Найманці

Найманці – це те, чим ви можете скористатися для організації інтеграції вашого доменного імені з доменним іменем верхнього рівня. Як це недивно, але в Інтернет мережі є інструменти, які допомагають це робити. Наприклад, domain.nr один з кращих інструментів для підбору доменного імені, оскільки пропонує багато варіантів при простому пошуку. Люди використовують найманців не тільки тому, що це круто, але й через те, що результати їх роботи дуже близькі до правильного доменного імені для їх компанії, і зазвичай, цей результат приймається. А процес підбору доменного імені не одноразовий і досить дратівливий, тому для його полегшення скористайтесь результатами найманців.

Перш ніж купити…

Нарешті ви обрали собі правильний домен і готові його купити. Не спішіть. Чогось тут не вистачає. Ви повинні переконатися, що обране вами доменне ім’я не порушує чиїхось прав. Переконайтеся, що воно не схоже на жодну бізнесову компанію, яка займається тим же, що і ви.

Правила реєстрації доменного імені

Найпопулярнішим спором про порушення прав доменним іменем є Microsoft проти MikeRoweSoftis. Подія, яка сталася майже 10 років була сенсацією в ЗМІ, тоді молодий веб-дизайнер Майк Роу оспорював своє доменне ім’я з американським гігантом Microsoft через його звучність з відомим брендом.

Використання товарних знаків деяких великих компаній можливе, оскільки вони знають, що їх веб-сайти і так будуть популярними. Але це дорого коштуватиме. Якщо ви тільки починаєте, ви могли би захистити ваше ім’я деякими іншими способами і залишити покупку торгової марки на майбутнє. Іншу техніку, яку ми можете використати називають оптовими покупками. Багато людей  вважають за краще купувати багато доменів з однією і тією ж назвою, але різними розширеннями, і перенаправляти їх на основний веб-сайт.

Служба WHOIS

Помилкою багатьох є реєстрація власних доменів у сервісі конфіденційності WHOIS. Це дуже небезпечна техніка, хоча на перший погляд це здається і корисним. При реєстрації ваш сайт знаходитиметься під обслуговуванням сервісу конфіденційності WHOIS, який приховує вашу контактну інформацію. Замість ваших даних, області заповнені даними провайдера. Чому це небезпечно? Бо відповідно до політики ICANN, ім’я, яке вказане у WHOIS деталях визначає власника домену.

Хостингові послуги в Україні

Ще означає, що якщо ваш сайт зламали зловмисники, що у вас мало шансів довести, що домен належав саме вам. Якщо в документах ім’я провайдера, то виходить, що ви для них купили цей домен. Тому навіть якщо ви і хочете захистити свої приватні дані, слід добре зважити всі за і проти сервісу WHOIS.

І на закінчення

Маючи хороше доменне ім’я можна суттєво покращити умови роботи користувачів на вашому сайті. Навіть якщо сьогодні більшість користувачів заходять на ваш сайт через пошукові системи, доменне ім’я, яке легко запам’ятовується завжди буде корисним і з часом зменшить процент людей, які забувають як вас знайти.

Автор Наталія

Опубліковано:
13/08/2015
Схожі публікації: