Лип
17

SEO стратегія просування нових сайтів

Автор: Наталія

SEO стратегія просування нових сайтівОтож, настав той час, коли ви нарешті вирішили осучаснити себе чи свій бізнес і створили сайт (або це зробив хтось для вас, наприклад, Вебсвіт). Пройшов місяць, два, а відвідувачів не так то і багато. А так хочеться щоб сайт був успішним, бізнес процвітав. Пора щось робити.

Ось тут слід задуматися про позиціонування сайту у WWW (пошукову оптимізацію, або ж SEO). І щоб в процесі пошуку за запитами ваш сайт відображався на першій сторінці, рекомендуємо скористатися порадами спеціаліста сервісу SePool Ренда Фішкіна, який дає цінні рекомендації по просуванню сайтів в пошуковій системі Google.

1. Сайт повинен бути доступним для користувачів і пошукових систем для того, щоб вони могли швидко і без перешкод отримати доступ до сторінок і контенту вашого сайту.

СЕО

2. Необхідно переконатися, що сайт не має помилок, які впливатимуть на його просування. Наприклад, помилка 404, 500, 302, дублікати сторінок, відсутність заголовків сторінок, недостатість корисного матеріалу, який можуть помітити пошуковики суттєво знизять ймовірність його видачі у результатах пошуку. В цьому вам допоможуть інструменти для аналізу сайту: Гугл.Вебмайстер – повністю безкоштовний сервіс та SEOmoz.Crewl, англомовний сервіс, де, використовуючи пробну версію, можна безкоштовно проаналізувати свій сайт за багатьма параметрами. SEOmoz містить функції, які відсутні у Гугл.Вебмайстер (наприклад, аналіз помилки 302 і все, що пов’язане з контентом).

3. Підбір ключових запитів keyword-targeting. Цілком ймовірно, що вам необхідно вибрати правильні ключові слова для їх цільового використання, таргетингу. Взявши за основу певні слова, вашою метою є підвищення їх позиції в пошуковиках. Немає сенсу використовувати складні терміни, оскільки вам необхідно, щоб сайт був зрозумілий користувачам при ознайомленні з ним. Іншими словами, не варто головну сторінку напічкувати інформацією про товари та послуги з їх коротким описом з використанням зовсім незрозумілих понять і термінів.

Необхідно обирати такі слова, які зрозумілі більшості. Переконайтеся, що сайт релевантний тому, що ви бажаєте представити на ньому (ключові слова і текст на сайті повинні співпадати) і перевірте його на зрозумілість і доступність. Все це підвищить ваші шанси на успіх.

Інструмент для аналізу сайтів SEOmoz.Crewl

4. Якість і значення контенту. Наприклад, на вашу сторінку зайшов користувач. Пробігшись поглядом по сайту, він загалом думає, що це не відповідає тому, що йому потрібно, або відповідає частково, а йому б хотілося більше деталей, більше відео, більше картинок, хорошої графіки, набору даних, посилань, які вказують звідки взята інформація. Тобто, щоб на сайті був не просто блок тексту, а була б інформація, яка описує процес, повністю пояснюючи його. Якщо ви можете це зробити, тоді той користувач змінить свою негативну думку про ваш сайт і, можливо, порекомендує його іншим. І чим більше захопить ваш сайт відвідувачів, тим більші шанси ви матимете попасти у верхні рядки результатів пошукових систем.

Пошукові системи у своїй роботі використовують дійсно складні алгоритми для визначення якісного вмісту сайтів. Google завжди у верхніх стрічках результату пошуку розміщує дійсно якісні сайти, навіть якщо вони не містять достатньо великої кількості зворотніх посилань чи не роблять таргетування за рахунок складних ключових слів. Робота Google в цій області близька до бездоганності.

5. Якість дизайну. Продуманість, зручність і простота юзабіліті – це достатньо непросте завдання і для професійного дизайнера. Якщо дизайн вашого сайту не буде відповідати нормам юзабіліті, як тоді залучити відвідувачів? Люди просто будуть розчаровані побаченим.

А для тестування юзабіліті можна використати спеціалізовані інструменти, найпростіший з яких і також безкоштовний пропонує нам Google.

6. Налаштування облікових записів у соціальних мережах. Соціальні мережі і SEO сьогодні як ніколи досить тісно пов’язані. Кнопка +1 від Google допомагає оцінювати довільний корисний контент на сайті.

Соціальні сигнали допомагають пошуковим машинам краще розуміти і рангувати сайти, й також досягати позитивного ефекту брендингу, тобто впливати на враження, які формуються в користувача при перегляді тих чи інших сайтів. Це досягається обміном інформацією в соціальних мережах, а особливо посиланнями на статті.

Для початку необхідно створити власний обліковий запис в мережі, при реєстрації якого переконайтеся, що його контент відповідає вашому сайту, що тут використовуються такі ж фото, такі ж бренди, такі ж описи.  Як тільки ви налаштували свій обліковий запис в соціальній мережі, можете легко знайомити інших користувачів з вашим сайтом, ділитися контентом, шукати нові зв’язки. Це допоможе побудувати віртуальний світ навколо вашого проекту, витрачаючи там стільки часу скільки вимагатимуть ваші пріоритети і цілі.

7. Створення посилань. Саме на цьому кроці роблять багато помилок після запуску сайту. Припустимо, ви закупили 300 посилань на свій сайт, але результати його пошуку далеко не найкращі. В перші декілька тижнів у вашого сайту був успішний рейтинг, але то в минулому. І кожен спеціаліст вам скаже, що легкий шлях не завжди є успішним, а в деяких випадках і небезпечним (особливо для нових сайтів).

Справа в тому, що Google, на відміну від інших пошукових систем, суворо карає сайти за підозрілі посилання на них. І якщо на вас не посилаються з авторитетних сайтів, то це може вам дуже нашкодити.

Далі буде…

Автор Наталія

Опубліковано:
17/07/2015
Схожі публікації: