Вер
03

Як підвищити свій рейтинг у пошуковику Google

Автор: Наталія

Як підвищити свій рейтинг у пошуковику GoogleПісля введення в дію великих змін пошукового алгоритму Panda  у багатьох сайтів понизилися рейтинги, що викликало хвилювання їх власників та розробників. Великі зміни алгоритму Google реагують на багато помилок, про які всі давно вже знали, але якими нехтували. Що робити зараз, як подружитися з Google, щоб покращити трафік сайту і, як наслідок, популярність бренду?

Більшість фундаментальних принципів завжди залишаються незмінними, гуглівські нововведення просто закликають вас краще працювати над контентом (тестовим наповненням сайту), реальними взаємозв’язками з інформацією інших ресурсів, покращити зручність читання і оперативно змінюватися і вдосконалюватися.

1. Не підлаштовуйтесь під алгоритм, створюйте контент для користувачів

Сьогодні мережа переповнена масою різноманітних SEO порад на будь-які випадки, користувачі діляться порадами як прорекламувати контент, як легко отримати великий трафік і зайняти високі рейтинги у результатах пошуку. Насправді ж, якщо деякі з цих спамівських методів і будуть працювати, то не надовго. Чорна оптимізація і далі працює над пошуком дір і постійно відстежує зміни, але це пекельна і дуже пильна робота, яку слід виконувати дуже обережно. Просто небагато з чорних умільців настільки розумні, що їх логіка та досвід правильно спрацює під час гри з системою.

Краще застосовувати білі методи, незважаючи на те, що це тривалий процес, він приноситиме тривалий час хороші результати. В он-лайн бізнесі важливим є почуття безпеки і впевненість у майбутньому сталому чи помірно зростаючому прибутку.

2. Відстежуйте все

Використовуйте Google Analytics, KissInsights, Kissmetrics, Seomoz Pro, Webmaster Tools для відстеження тенденцій і їх впровадження в свою роботу, збору інформації про ваших відвідувачів і перевірки, що ваш сайт дійсно відповідає кращим методам і правильно працюють всі посилання.

Веб-іструменти для SEO

3. Будьте наполегливі і швидко реагуйте на зміни

  • Якщо вам цікава дружня співпраця з Google, то ви повинні дружити з своїми відвідувачами. Якщо більшість сайтів сьогодні доступна для мобільних пристроїв та планшетів, то зробіть і свій сайт доступним для цих пристроїв.
  • Якщо всі використовують для розробки сайтів HTML5 і CSS3, то застосуйте їх для написання чистого і короткого коду власного сайту.
  • Якщо всі браузери починають відмовлятися від flash-у, то краще зосередьтеся на нових, сучасних технологіях.
  • Чутливий дизайн допомагає сайту підтримувати довільні розширення у різних браузерах, не забувайте про це.

 4. Не нехтуйте соціальними мережами

Google активно просуває свою соціальну мережу Google+, Facebook співпрацює з пошуковою системою Bing, результати пошуку у Twitter відображаються в режимі реального часу. Майбутнє за соціальними мережами, Google все краще і краще індексує таку інформацію і дуже швидко, вони прислуховуються до сигналів з соціальних мереж.

Фактично, це хороша новина, оскільки раніше Twitter, Facebook були абсолютно відокремленими джерелами трафіку, сьогодні вони доповнюють один одного, відображаючись в результатах пошуку як  пріоритетні.  Якщо ви хочете працювати над пошуковою оптимізацією, працюйте з соціальними мережами. Нас ви можете знайти у Facebook,  у Vkontakte,  і у Twitter-і.

5. Оновлюйте свій застарілий контент

Якщо публікуєте багато статей, то така робота може зайняти немало часу, але її варто робити. Якщо деякі з ваших старих повідомлень мають досить хороший рейтинг, їх варто періодично оновлювати, перевіряти на правильність посилань та актуальність інформації.  Це принесе вам величезну користь, адже соціальні сигнали, нові коментарі і ваші пости забезпечують підтримку стабільності рейтингу вашого сайту.

6. Реалізуйте фундаментальне СЕО і хороші локальні стратегії

Важливим є використання дуже простого і чистого коду, перевірка HTML і CSS  для попередження будь-яких помилок сканування.  Постійна підтримка чистоти вашого коду пришвидшить завантаження сторінки, яке також впливає на пошукове ранжування.

Працюючи над розробкою сайту, не забувайте зберігати вашу головну навігацію простою і короткою. Деталізована навігація, на думку багатьох, допомагає користувачам деталізувати функціональність, але, насправді, вона лише вносить безлад, оскільки відвідувачів в основному цікавлять останні дописи  чи найбільш популярні статті, а якщо вони щось шукають, то так чи інакше використовують для цього звичний пошук.

7. Працюйте з хорошими методами побудови посилань

Хороші методи включають написання гостьових постів, роботу над реальними взаємозв’язками з впливовими чи з рівними з вами ресурсами, з якими можна організувати взаємовигідну роботу шляхом пов’язування відповідних постів, написання коментарів і зміцнюйте свої рейтинги завдяки таких відносинам.

Насправді, для збільшення соціальних сигналів необхідно розвивати соціальні зв’язки, так як організовуєте побудову посилань, тим самим просто працювати з іншими людьми (власниками блогів, комерційних сайтів, он-лайн журналів), дружньо допомагаючи один одному.

Ведучи довільний тематичний блог слід організовувати взаємодію з подібними блогами, посилатися на їх матеріали, коментувати їх дописи – і ваша робота не пройде даремно, тому що вас вважатимуть другом і в майбутньому також звертатимуться до вашого ресурсу.

Автор Наталія

Опубліковано:
03/09/2015
Схожі публікації: