Лют
15

Як більше дізнатися про SEO?

Автор: Наталія

Дізнатися про SEOБільшість власників довільних веб-ресурсів, чи то блогів, чи інформаційних або корпоративних сайтів хвилює пошукова оптимізація (SEO). Як найшвидше і надовго підняти позиції сайту в результатах видачі пошукових систем, яка частота ключових слів найоптимальніша для семантичного аналізу, як збільшити індекс цитування – про це ми можемо багато дізнатися з книг чи ресурсів мережі, але секрети практичного мистецтва SEO відкриваються на загал достатньо рідко. Як дізнатися більше про просування сайтів, адже SEO ринок славиться своєю закритістю? Для цього і організовують найдосвідченіші SEO-шники різні конференції, семінари на яких діляться своїми практиками просування та оптимізації сайтів.

Отож, як і де в Україні і близькому зарубіжжі діляться досвідом професіонали?

Україна

  1. У нас вже втретє проведено optimization.com.ua – Всеукраїнську щорічну конференцію «Пошукова оптимізація і просування сайтів в мережі Інтернет» (організатор Promodo) у столиці оптимізаторів – місті Харкові. Два дні 14-15 жовтня 2011 р. більше 300 учасників, серед яких були оптимізатори, веб-розробники, представники агенств і власники онлайн-бізнесу, обговорювали актуальні питання seo-ринку, ділилися досвідом. Організовано твіттер-трансляцію.
  2. Трохи раніше, 15 квітня 2011 р. кияни, точніше росіяни в Києві для українських seo-шників, провели першу ProSEO – професійну українську SEO-конференцію, присвячену практиці пошукового просування і оптимізації сайтів в Інтернет. Запрошені, в основному представники російських компаній, які піднімали питання помилок оптимізації, переваг трафікового просування, особливостей поточних пошукових алгоритмів, способів монетизації сателітів, зовнішньої оптимізації.

Хто не побував з тих чи інших причин на згаданих конференціях має можливість послухати про SEO від професіоналів 9 грудня 2011 р. на семінарі «Бізнес в мережі Інтернет». Семінар відбудеться у Харкові, бізнес-готель «Аврора».

Періодично проводяться і менші зібрання SEO-шників, тренінги, курси-інтенсив, форуми і т.д. Календар таких заходів можна переглянути тут.

Росія

Близький наш сусід трохи дальше пішов у розвитку ІТ-галузі, тому і спеціалістів в них більше, і збираються вони частіше (ще й з наших навчають), і розмах у них більший.

  1. Друга щорічна конференція «SEO Conference 2011» була проведена 29-30 вересня 2011 р. у Казані. У конференції взяли участь найвищі представники Google у Росії, представники Яндекса, представники лідируючих SEO-компаній Росії (seonews, нейрон). Які ж доповіді подавалися на конференції можна подивитися тут
  2. Конференція SEO Moscow, вдруге відбудеться 14 грудня 2011 р. в Москві в готелі Савой. Основним завданням конференції є обмін досвідом. Конференція збирає спеціалістів, які відомі в своїх колах заслугами і досвідом, які розглядатимуть питання: тенденції розвитку SEO-ринку, особливості алгоритмів Google і Яндекс, ефективні методи просування сайтів, перспективи розвитку автоматизації SEO-процесів і ін. В рамках конференції проводяться майстер-класи.
  3. Головною подією року для ринку пошукової оптимізації Росії і найкрупнішою площадкою для зустрічі замовників просування сайту, оптимізаторів і представників пошуковиків є X щорічна конференція Optimization-2011 (24-25 листопада 2011 р. Москва, гот. Radisson-SAS Слов’янська). На конференції виступатимуть з доповідями представники Яндекса і Google, спеціалісти-практики по SEO і інтернет-маркетингу, експерти по контекстній рекламі і рекламним компаніях. В рамках конференції проходить і ряд заходів: клініка Google(спеціалісти пошукової компанії розглянуть сайти учасників і дадуть конкретні поради, як зробити їх зручнішими для користувачів і пошуковиків), безкоштовний пошуковий міні-аудит сайтів, навчаючі семінари.

Отож, вчитися є де і є у кого. Потрібне тільки бажання і час. Якщо ви бажаєте оптимізувати і просунути ваш сайт, а часу бракує – звертайтеся у веб-студію «ВебСвіт», і світовий досвід буде задіяний для розкрутки вашого інтернет ресурсу.

Автор Наталія

Опубліковано:
15/02/2015
Схожі публікації:

  • http://annakiyan.pp.ua Фотограф

    дякую за цікаву інформацію