Сер
19

7 малопомітних особливостей HTML 5

Автор: Наталія

7 малопомітних особливостей HTML 5 Дослідження, проведені на чолі з компанією Gartner підтверджують, що до 2014 року HTML5 утвердиться як основний інструмент розробки додатків. HTML5 не відмовлятиметься від рідних додатків, а розвиватиметься, розширюючи свої можливості реалізації якісних додатків для майбутніх поколінь. Компанії поступово переходять до інтегрованих екосистем, забезпечуючи надання все більшої кількості послуг і збільшуючи продуктивність програмного забезпечення. У Gartner прогнозують, до 2014 року більше 70 млрд. мобільних додатків завантажуватимуться з додатків магазинів (app stores); а самі додатки будуть запропоновані співробітниками магазинів через приватні магазини додатків вже в цьому році. Таким чином, розробники додатків ретельно вивчають HTML5.

7 малопомітних особливостей HTML 5

Отож, розглянемо ті 7 особливостей HTML5, на які ви раніше не зважали.

  • HTML5 надає простий і легкий спосіб помітки аудіо і відео файлів – теги audio і video; але його впровадження не демонструє ефективних результатів. Таким чином, ця особливість HTML5 має місце тільки для назв з низькою чи нульовою продуктивністю.
  • Користувачі повинні розділити дані на тимчасові і постійні, таким чином маючи можливість зберігати їх в локальних чи інших браузерах відповідно. Так HTML5 не пропонує співпраці розробникам браузерів, збереження даних слід організувати в окремих формах.
  • Розробники, які працюють з HTML5, повинні постійно відслідковувати власні програмні коди. Відсутність механізму відлагодження коду – ще одна особливість HTML5 (неприємно, але факт). Але твердження, що додатки на HTML5, які базуються на потребах клієнта не надійні є хибним на всі 100 %.
  • HTML5 поки що ще не хмарний сервіс. Таким чином, користувачам доведеться чекати, поки вона інтегрується з хмарою і доступним буде розширення безпеки. В даний час користувачі HTML5 стикаються з деякими серйозними проблемами зберігання даних, тим не менше розробники сподіваються на потенційні покращення HTML5.
  • HTML5 не вистачає можливості переміщати дані, розділяти їх чи дублювати. Користувачі можуть легко переглядати і редагувати дані у своїх браузерах, але не мають можливості їх поділити, наприклад, в колонки. Це, в свою чергу, обмежує продуктивність і функціональність.
  • Щодо синхронізації даних, то HTML5 з цим не дуже справляється. Це призводить до складностей з’єднання з додатками, які працюють в автономному режимі. Не останньою є і проблема пошуку для організованих даних, які зберігаються відповідно до критеріїв, таких як date wise чи day wise.
  • HTML5 в деяких випадках не пропонує багатофункціональної індивідуальності своїх веб-додатків. Відмова браузера є однією з найпоширеніших проблем HTML5.

Отже, на що слід звернути увагу?

Майбутнє, безумовно, за HTML5; всі нові платформи будуть все більше і більше підтримувати HTML5. HTML5 буде розширювати можливості додатків, які пропонують потужні ділові утиліти для брендів і їх клієнтів відповідно. Жодним чином ми не можемо недооцінювати величезні ультрасучасні особливості, які HTML5 пропонує додаткам і сайтам, і які суттєво збагачують досвід користувача.

Різні HTML5 технології, такі як CSS, JavaScript легкі для слідування та адаптації з точки зору розробника, а також пропонують динамічну функціональність в будь-яких умовах. На даний час HTML5 все ще розробляється і необхідні покращення вищерозглянутих особливостей дійсно сформують всесторонню систему для розробників.

Автор Наталія

Опубліковано:
19/08/2016
Схожі публікації: