Чер
18

Цікаві сайти для тих, хто створює красу

Автор: Наталія

Цікаві сайти для тих, хто створює красуБули часи, коли Інтернет створювали тільки програмісти. Убога GIF-анімація, суцільне використання шрифту Comic Sans, графічний мінімалізм, кострубата верстка – все було просто і без хитринок, і декому це навіть подобалося.

Але одного разу в глобальні нетрі дісталися дизайнери і стало ще веселіше. І чого вони тільки не надумали, куди тільки не влізли зі своїм креативом, щоб тільки оригінально прикрасити цей цифровий світ.

І ось декілька цікавих проектів від дизайнерів і для дизайнерів, які займуть ваш вільний час і можуть знадобитися в роботі.

Кегль і правильні форми

Далеко не всі знають, що шрифти як і верстка і зображення також є елементом дизайну. Робота зі шрифтами це окремий напрям в дизайні – типографія з багатьма тонкощами, нормами і правилами, специфічними для кожної мови. З деякими деталями шрифтового оформлення можна частково ознайомитися за допомогою цікавих додатків на сайті Method of Action.

Перший додаток – Kern Type. Він знайомить з тонкощами кернінгу і навчає правильно підбирати відстані між символами для різних типів шрифтів. Вам пропонується десять завдань, в кожному з яких за допомогою мишки, клавіатури чи multi-touch необхідно розставити букви з відповідним інтервалом. Правильність виконання кожного завдання оцінюється у 100 бальній шкалі.

Інший додаток, Shape Type є он-лайн іграшкою, яка вчить правильно будувати форми окремих символів у шрифтах. Тут також 10 завдань, в кожному з яких за допомогою спеціальних повзунків треба виправити окремий символ заданий певним шрифтом.
Такі ігри є чудовим способом перевірки окоміру і відчуття прекрасного.

Проектуємо іграшки

Моделювання орігамі

Чудовий японський сервіс Pepakura виводить на новий рівень старовинне японське мистецтво – орігамі. Сервіс дозволяє створювати креслення для побудови трьохмірних паперових моделей.

На сайті можна завантажити спеціальний додаток, в який завантажити трьохвимірну модель і додаток розверстає на окремі деталі. Отримане креслення можна видрукувати, а вирізані деталі склеїти в готову трьохвимірну модель.

Фотографуємо мініатюри

Tilt-shift – це така техніка фотозйомки, яка дозволяє робити фото в мініатюрі. Об’єкти на таких фотографіях здаються іграшковими за рахунок невеликої глибини різкості. Фотокамера фокусується на невеликій частині кадру, а решту розфокусовується.
Ефект мініатюр з Tiltshiftmaker
Раніше для створення таких фото необхідні були спеціальні недешеві об’єктиви, потім з’явилися інструкції як такий ефект реалізувати у Photoshop. Сьогодні оформити фотографію таким чином можна за допомогою сервісу Tiltshiftmaker. Просто завантажуєте фото, налаштовуєте ефекти і натиснувши на preview, милуєтеся результатом. Змінене фото можна зберегти на довільному носії або ж розмістити у соціальній мережі.

Трохи помалюємо

Psykopaint – цікавий ресурс для он-лайн малювання. Хоча це скоріш редактор готових зображень, але один з найкращих в он-лайн.
Сервіс Psykopaint допоможе з будь-якої картинки чи фотографії зробити неймовірний творчий шедевр. Величезне різноманіття ефектів, можливість створення власних робить цікавим та приємним сам процес малювання.

Якщо вам відомі інші цікаві веб-додатки для дизайнерів, поділіться з нами.

Автор Наталія

Опубліковано:
18/06/2015
Схожі публікації: