Кві
15

Скільки коштує сайт?

Автор: Наталія

Скільки коштує сайт?Це питання, яке сьогодні цікавить багатьох. І навіть Google не дасть вам точної відповіді на це запитання.

А причиною цього є те, що ціна суттєво варіюється залежно від типу сайту, функціональних можливостей, які вам необхідні. Запитувати у веб-розробника справжню ціну сайту – це все рівно, що поцікавитися, а скільки ж насправді коштує автомобіль. Продавець, добре вас оцінивши, ввічливо приблизно відповість так: «Ну це залежить від марки автомобіля, моделі, кольору і багатьох інших факторів». І дійсно, без визначення деталей про ціну сайту важко говорити. Але якщо вас цікавить діапазон цін, то ціну, меншу як 500 у.о., ви навряд чи знайдете (зважаючи і на якість).

Так що ж насправді впливає на ціну сайту?

Крім погодинної оплати роботи розробника/програміста, ціна сайту зазвичай буде змінюватися в залежності від складності його розробки, термінів реалізації і, звісно ж, функціональних можливостей, які повинні бути включеними.

Перш ніж питати про ціну, необхідно визначитися, який сайт вам потрібен:

  • Статичний HTML/CSS сайт?
  • Веб-сайт з функціональністю блогу (на CMS типу WordPres)?
  • Сайт-портфоліо з великою галереєю?
  • eCommerce сайт, який опрацьовує платежі?
  • Сайт спільноти з можливістю підписки?
  • Бізнес-сайт?
  • Комбінація декількох варіантів?

Для розробників-професіоналів набагато простіше і швидше написати сайт типу блог, ніж розробити комплексний eCommerce сайт, який опрацьовуватиме замовлення через кредитку. Складність дизайну також відіграє немалу роль. Зазвичай, від 20 до 100 годин затрачає розробник/програміст на роботу, не враховуючи час, який витрачається на навчання, ознайомлення та аналіз контенту з клієнтом. Чим більше часу витрачено розробниками, тим дорожчий сайт, і навпаки. В бюджет сайту також включається доменне ім’я, план хостингу і інші додаткові послуги (логотип, стрічка новин, бізнес-карти, оновлення, багатомовність, SEO, бази даних і ін.).
Знаючи, який сайт вам потрібен і які функції він повинен виконувати, розробник чітко і оперативно визначить ціну.

Як на рахунок дешевих сайтів?

Часто в мережі Інтернет можна зустріти пропозицію купити сайт за 1000 і менше гривень. Таку ціну пропонують, переважно, фрілансери, які часто є недосвідченими, не орієнтуються у нових стандартах дизайну і програмування і не несуть відповідальності за розробку.
Розробка веб-сайту є дещо більшим, ніж вставка малюнків в код; це ретельний і планомірний процес, що потребує часу, точності і знання дизайнерських і W3 стандартів. Сайт, розроблений без дотримання W3 стандартів може некоректно відображатися у деяких браузерах, не відповідати функціональним вимогам та правилам розмітки.
Перед остаточний вибором розробника варто переконатися у його компетентності та відповідальності.

Не бійтеся запитувати.

Розробка сайту є непростою справою і перед початком проекту не бійтеся запитувати про все, що вас цікавить. Це навіть заохочується: розробник залюбки надасть вам необхідну інформацію, ви тільки запитайте. І чим більше ви знаєте, тим краще ви можете розуміти і контролювати процес, уточнюючи вимоги, що часто дозволяє уникнути неправильних трактувань завдання на початкових етапах розробки.

Якщо вам потрібен сайт і ви готові розпочати роботу, зв’яжіться з нами і ми з радістю запропонуємо вам привабливу ціну.

Автор Наталія

Опубліковано:
15/04/2015
Схожі публікації: