Лис
21

Безкоштовні HTML5 аудіо плеєри для вашого сайту

Автор: Наталія

Безкоштовні HTML5 аудіо плеєри для вашого сайтуБезсумнівно, HTML5 матиме немалий успіх в цьому році, зважаючи на тенденції веб-дизайну. Це нове, захоплююче, легко зрозуміле і покращене в порівнянні з тим, що було до цього. До недавна це було щось незрозумілим з точки зору сумісності і визначення і в результаті багато з ранніх запозичень HTML5 були частковими або повними катастрофами.

Перше, що слід зрозуміти – це те, де закінчується HTML5 і починається CSS3. HTML5 це всього лише розмітка – це набір стандартів, які визначають як повинен бути структурований документ і як повинні його інтерпретувати браузери. Замість того, щоб брати на себе відповідальність за представлення і функціональність, HTML5 повертається до основ, дозволяючи нам підключатися до API і основної функціональності браузера, в той же час за допомогою CSS визначаючи візуальний вигляд та поведінку. В кінці кінців ми залишилися з прямою і спрощеною мовою для створення веб-сайтів і додатків.

Раніше для відтворення довільного аудіо у веб-браузері використовували переважно Adobe Flash або інші плагіни браузера. І завдяки одній з цікавих і найбільш очікуваних функцій HTML5 елемент <audio> появилася можливість відтворення аудіо в межах браузера, що полегшує відтворення вашого аудіо-матеріалу онлайн. Замість того, щоб витрачати час на дослідження даної можливості, пропонуємо вам допис, в якому розкажемо вам про кращі HTML5 аудіо плеєри для сайтів, які вільнодоступні для використання.

Media Element 

MediaElement
MediaElement – аудіо і відео-плеєр, який реалізовано на чистому HTML5 і CSS3. Замість того, щоб запропонувати HTML5 плеєр сучасним браузерам  і абсолютно відокремити Flash-плеєр для старих браузерів, MediaElement.js оновлює їх реалізувавши Flash і Silverlight плагіни, які імітують HTML5 MediaElement API.

MediaElement пропонує плагіни для WordPress, Drupal, Joomla, JQuery, BlogEngine.NET. Деталі шукайте тут.

 

SoundManager 2

 

SoundManager2

SoundManager 2 дозволяє полегшити відтворення аудіо за допомогою JavaScript.

Використовуючи HTML5 і Flash, SoundManager 2 забезпечує надійне крос-платформове аудіо під єдиним JavaScript API.

 Speakker

Speakker

Speakker доступний в двох варіаціях і з неймовірними можливостями налаштування: гнучка розмірність, необмеженість кольорів і дві різних кнопки встановлюють світлі і темні теми. Легкий в налаштуванні. Всього декілька рядків Javascript і мінімум CSS.

Audio.js

Плеєр audio.js

audio.js є вставкою в javascript бібліотеку, що дозволяє HTML5  тег <audio> використовувати в довільному місці.

Тут використовується безпосередньо тег <audio> там, де це можливо і невидимий флеш-плеєр для емулювання <audio> в інших браузерах. Це забезпечує логічний користувацький інтерфейс HTML плеєра у всіх браузерах, які можуть використовувати стандартні стилі CSS.

 HTML5 Audio Player

HTML5 Audio Player Дуже простий плеєр, написаний на HTML 5 з JQuery і CSS3. Без флешу. Розробка Скота Ендрю.

Плагін HTML5 Music Player

HTML5 Music Player

HTML5 Music Player представляє собою JQuery плагін, який дозволяє відтворювати mp3, а також OGG файли. Підтримується всіма браузерами (навіть IE7 і IE8).

Плагін OIPlayer JQuery

Плагін OIPlayer JQuery

Плагін OIPlayer JQuery є HTML5 аудіо і відео плеєром, який відстуває від Java і Flash.

OIPlayer включив в себе всі відео і аудіо теги, з якими він стикається. Крім загальної конфігурації самого плагіну, він використовує для кожного окремого тегу атрибути відповідного тегу, такі як постер, ширина, керування, автозапуск. Просто впроваджується.

Закладка HTML5 Audio Player

Закладка HTML5 Audio Player

Закладка HTML5 Audio Player додає аудіо-плеєр для відтворення пов’язаних аудіо-файлів на довільну сторінку. Формати файлів, які програються залежать від браузера, який використовують.  Даний плеєр слід використовувати на довільній сторінці, яка містить посилання на завантажувальні аудіо-файли, наприклад, ви можете організувати програвання музики збереженої на вашому Dropbox-і – зайдіть на dropbox.com/m, тоді перейдіть до папки з файлами музики і використовуйте цю закладку.

Більше деталей про дану закладку читайте тут.

Uppod HTML5 Player

Uppod HTML5 Player

Uppod пропонує зекономити час на встановленні плеєра на сайт, використавши конструктор плеєрів, який дозволяє зібрати індивідуальний плеєр за короткий час без спеціальних знань. Всі файли поміщаються на ваш сайт, робота плеєра ніяк не контролюється і не містить реклами. Пропонується версії на Flash і HTML5.

jPlayer

jPlayer

jPlayer – абсолютно безкоштовна і з відкритим кодом (GPL/MIT) медіа бібліотека написана на JavaScript. Плагін Query jPlayer-а дозволяє швидко реалізовувати крос-платформові аудіо та відео веб-сторінки. Всеосяжний інтерфейс програмного додатку (API) jPlayer-а дозволяє цікаво та інноваційно організовувати роботу засобів масової інформації.

jPlayer можна знайти і на github.

Автор Наталія

Опубліковано:
21/11/2015
Схожі публікації: