Кві
10

Система управління контентом (CMS) веб-сайту

Автор: Наталія

Система управління контентом (CMS)За останній десяток-півтора років сайти стрімко еволюціонували від статичних до динамічних. Основною відмінністю динамічного сайту є те, що він дозволяє власнику сайту змінювати структуру та інформаційне наповнення без допомоги розробника. Повне проектування сайту включає використання системи управління контентом (Content Management System), яка і забезпечує динамічність сайту.

Власник динамічного сайту може легко змінювати текст, фото, відео і навіть зовнішній вигляд (дизайн) сторінки. Характерними особливостями динамічних сайтів, розроблених з CMS, є можливість завантаження PDF і мультимедійних файлів і управління діями користувачів без допомоги розробника.

Що таке CMS?

По своїй суті, CMS є системою, яка дозволяє користувачам розміщувати контент на сайті. При кожному написанні коментаря у Твітері чи додаванні допису на стіні Facebook ви використовуєте  певного роду CMS. Інсталяція CMS суттєво спростилася з розвитком технологій та появою на стороні сервера таких скрипкових мов як PHP і ASP.NET. З CMS на місці зникла необхідність вносити зміни на стороні сервера щоразу, при зміні змістового наповнення сайту. Це кардинально змінило способи проектування сайтів, заплановані декілька років тому.

Типи CMS

На ринку доступні кілька стандартних типів CMS, найпопулярнішими з яких є Drupal, Joomla, WordPress , інтернет-магазин Magento. Ці системи можуть бути інтегрованими з веб-сайтом. Для реалізації унікального (нетипового) сайту чи вирішення особливих бізнес-вимог використовують індивідуальні CMS, які розробляються досвідченими фахівцями в період розробки сайту чи пізніше, в зазначений термін.

Кому потрібна CMS?

Сьогодні практично всі сайти, починаючи від e-commerce сайтів, блогів, сайти соціальних мереж і звичайні сайти потребують  CMS. Статичні сайти перевтілюються в динамічні шляхом інтеграції CMS. Графічний інтерфейс користувача (GUI) системи управління контентом відділяє користувача від технічної частини реалізації, що надає можливість користувачу вносити зміни на сайт без знань технічних аспектів системи.

Безкоштовні або дешеві?

Раніше CMS були розкішшю для середнього чи малого бізнесу. З розвитком open source руху і технологічних розробок системи управління контентом стали доступними для невеликих компаній та компаній середнього рівня, які активно їх впроваджують. Повне проектування веб-сайту, яке пропонується більшістю розробниками, включає безкоштовну або ж індивідуальну CMS.

Популярні безкоштовні CMS чи CMS з відкритим кодом є доступними для кожного і легко налаштовуються. Таким чином веб-розробники можуть запропонувати вам готове рішення не починаючи з нуля.

Переваги CMS.

CMS є невід’ємною частиною більшості успішних сайтів у світі web 2.0. Це дозволяє їх власникам полегшити процес регулярного оновлення їх вмісту, що робить їх більш гнучкими та інтерактивними.

Як відомо, інформація – оперативна і жива, визначає популярність сайту. І CMS сприяє розвитку вашого сайту, забезпечуючи легке оновлення без залучення веб-розробників. З CMS процес оновлення є розумним та раціональним.

Також CMS забезпечує децентралізоване обслуговування сайту. Редагування чи модифікація довільної інформації може проводитися з довільного місця і потрібен для цього лише браузер. При потребі доступ до CMS може бути обмеженим для певної групи користувачів, а для управління контентом використовуються шаблони. Це допомагає стандартизувати сайт і захистити від довільних змін, які несумісні з сайтом.  При використання CMS інформаційне наповнення сайту зберігається в базі даних, тому може повторно використовуватися у декількох частинах сайту і бути відформатованим як під  звичайний браузер так і під мобільні пристрої.

Повний контроль над сайтом, економія, зручність, покрашена взаємодія з бізнес-клієнтами і рівномірне оновлення визначили CMS як невід’ємну частину сайту.

А яка система управління контентом у вас?

Автор Наталія

Опубліковано:
10/04/2015
Схожі публікації: