Лют
18

Що ви думаєте про SEO для Magento?

Автор: Наталія

Що ви думаєте про SEO для Magento?SEO (пошукова оптимізація) – це процес отримання трафіку через «безкоштовне, систематизоване, редакційне чи природнє» входження в результати пошукових систем. Найкращим способом просування вашого сайту власне і є підвищення рівня SEO, що в свою чергу підвищить рівень видимості сайту у пошукових системах.

Відповідно до даних статистики у 2011 році було близько 2,1 мільярда  інтернет-користувачів у світі. Вагомим є той факт, що приблизно 85% з них використовують пошукові системи для того, щоб знайти певний товар, послугу чи інформацію. Це одна з причин того, чому оптимізація настільки суттєво впливає на роботу інтернет-магазину. Крім того, пошук і пошукові системи настільки популярні серед інтернет-користувачів, що навряд чи знайдеться щось, що їх витіснить в найближче десятиліття. Через пошукові системи користувачі швидко знаходять інформацію про те, що їм потрібно в даний момент. Саме запит у пошукову систему є кращим вибором зі способів отримання інформації сучасного покоління відвідувачів інтернету на відміну від відправлення небажаних електронних листів. Крім того, веб-сайти, які займають топові місця у пошукових системах користуються більшим авторитетом і  довірою серед користувачів, які їх знаходять, а, отже, і ваших потенційних клієнтів. І трафік не обмежується, оскільки ви не сплачуєте за те, що користувач обирає ваш ресурс у списку результатів пошуку.

Ще однією перевагою SEO є тривалий ефект, який забезпечується органічним ранжуванням механізму пошуку. Якщо ви припиняєте оптимізувати ваш сайт під пошукові машини, посилання на ваш ресурс в результатах пошуку не одразу зникає (як це було б при обмеженому бюджеті за кліки). Правильно реалізована SEO кампанія може збільшити обсяг трафіку і забезпечити  потенційних клієнтів вашому сайту на тривалий період.  Також SEO кампанія планується відповідно до необхідних результатів, які визначаються до початку оптимізації.

Ми вже деякий час працюємо на платформі Magento, а зумовлено це було рядом таких причин як: повнофункціональні рішення, хороші результати продаж для електронної комерції. При переході на цю платформу ми зрозуміли, що одним із підводних каменів Magento є пошукова оптимізація. В результаті проведення ряду досліджень, експериментування, внесення певних змін та перепроектування все ж таки вдалося покращити коробкову оптимізацію Magento і зайняти кращі позиції в результатах Google.

Для підвищення трафіку інтернет-магазину, розробленого на базі платформи Magento, SEO відіграє одну з провідних ролей. Про що свідчать наступні факти:

  • Майже 5 млрд. пошукових запитів отримують пошуковими щомісячно і більше 130 млн. з них є унікальними.
  • 85% інтернет трафіку генерується пошуковими системами.
  • 90% інтернет-користувачів не ігнорують топ 30 результатів пошукової системи. Якщо з серед них потрібної інформації не знайдено, користувач змінює пошуковий запит.

І ще вагоміші:

  • 75% користувачів Інтернету, які планують покупку продукт чи послугу, використовуючи пошукові системи
  • Приблизно 130 розширень розроблено для покращення магазинів на платформі Magento. Вони всі пропонуються на magento extension marketplace.   І тільки інструментів з оптимізації на ринку більше 50%.

SEO в Magento

Magento є одним з найбільш дружніх з пошуковими системами додатків електронної комерції. Пошукова оптимізація для Magento це просто: в адмін. частині перейдіть у меню System -> Configuration -> Web -> Search Engines Optimization.

Seo в Magento

В URL параметрах рекомендується вимкнути функцію Додавання коду магазину до URL (даний параметр не встановлено за замовчуванням).

Крім того, при інсталяції Magento за замовчуванням встановлює заголовок сторінки Magento Commerce. Оберіть більш зрозумілий користувачу заголовок і змініть його через скрипт в адмін. панелі -> System -> Configuration -> Design -> HTML Head. Введіть новий заголовок в поле  Default Title, який використовуватиметься для сторінок без користувацьких назв. Якщо вам необхідно, щоб назва магазину відображалася у заголовках всіх сторінок, введіть її в поле Title Suffix.

Seo в Magento

Більше інформації на сайті компанії, що пропонує хостинг під Magento рішення.

Про способи оптимізації магазинів на Magento шукайте в наступних постах.

Автор Наталія

Опубліковано:
18/02/2016
Схожі публікації: