Чер
25

Drupal чи WordPress?

Автор: Наталія

Drupal чи  WordPress?Практично кожен розробник сьогодні користується однією з популярних CMS-систем.

Якщо це Joomla, то його twitter-канал повний дописів про модулі і особливості системи, яку використовує розробник щодня. Ряд веб-розробників є фанатами Drupal, і не бачать жодних альтернатив цій системі. Своїх шанувальників немало має і WordPress, з якого багато розробників починають свій творчий шлях.

І всі три з цих інструментів продукують одне і те ж – HTML. Додайте певний CSS стиль і JavaScript і отримаєте власний веб-сайт. Це те, що так приваблює розробників у галузь вебу: багато доступних інструментів, кожен зі своїми перевагами і недоліками, але безкоштовний (переважно).

Drupal чи WordPress

Не все так гладко

WordPress спільнота часто закидає єхидними коментарями в бік Drupal та Joomla спільнот. Це суперечки в діапазоні від відкритого презирства до більш делікантіших способів демонстрування переваг систем «іншої сторони». Те, що дехто більш ефективно працює з WordPress, ніж з Joomla або Drupal зовсім не означає, що інші CMS чимось поступаються, поступається тільки обізнаність користувача з цими CMS.

Drupal кращий за WordPress

Без сумнівів, Drupal кращий ніж WordPress. Drupal без жодних додаткових інструментів забезпечує більш високий трафік, у системі краще організовано керування базами даних і спрощено роботу з комплексними картами даних.

«Коробковий» Drupal дозволяє легко надавати доступ до певних даних та обмежувати його певним користувачам. Для створення загальнодоступного інтранет-сайту, наприклад, щоб забезпечити доступ продавцям до внутрішньої документації, ця система є найкращим вибором.

WordPress кращий за Drupal

Без сумнівів, WordPress кращий ніж Drupal. Встановлення та робота з контентом у WordPress досить проста для тих, хто не дуже знайомий з HTML, налаштування URL для легшого розуміння користувачами набагато зручніше чим у Drupal і загалом легке налаштування системи і для початківця.

Незважаючи на неприємні обговорення цих систем, Drupal і WordPress мають одну спільну рису: постійне перетинання функцій. В деяких випадках, це базова особливість (наприклад, меню в Drupal було перенесене на WordPress).

В інших випадках, розробник буде переносити популярний модуль чи пагін у систему, яку він обрав. Кожну систему можна доповнити функціонально, залежно від особливостей платформи.

Кожне програмне забезпечення має свої недоліки

Кожне програмне забезпечення чи його частина немало клопотів завдає своїм користувачам. Велика трійка CMS-систем з відкритим вихідним кодом нічим не відрізняється від типового програмного забезпечення. Кожна має свої особливості, нюанси роботи, про які треба знати і вміти обходити гострі кути, і не забувати про можливі періодичні помилки системи, які зачіпають як розробника так і інших користувачів.

Розкажіть іншим про «слабинки» CMS-системи

Замість пристрасної критики «інших» CMS-систем і акцентуванні уваги на їх слабких сторонах, краще визнати, що більшість з нас є членами однієї і тієї ж спільноти: спільноти користувачів програмного забезпечення з відкритим вихідним кодом. І кожен учасник такої спільноти повинен не тільки бути споживачем, а і старатися бути корисним, віддати спільності і частину своїх знань. Віддати – це не означає запропонувати матеріальний продукт такий як тема, пагін чи код модуля. Можна просто поділитися досвідом, як ви вирішили ту чи іншу проблему роботи системи чи попередити інших користувачів про особливості роботи певного модуля.

Якщо ви ділитиметеся з опозицією, то скоро вона відповість вам взаємністю. І робота з кожною CMS-системою буде легкою і приємною.

Автор Наталія

Опубліковано:
25/06/2015
Схожі публікації: