Тра
18

Як втримати відвідувачів на вашому сайті

Автор: Наталія

Як втримати відвідувачів на вашому сайті Способів залучення цільового трафіку на сайт є немало, але для збільшення коефіцієнта конверсії слід подбати про те, щоб відвідувачі якомога більше часу перебували на вашому сайті. Що це дає? Чим більше відвідувачі знаходяться на вашому сайт (читають дописи, переглядають відео, підписуються на оновлення, скачують безкоштовний контент), тим більша ймовірність того, що в майбутньому вони будуть купувати платні послуги чи товари з вашого сайту, тим самим збільшуючи ваш прибуток.

Одним з критеріїв популярності вашого сайту є показник відмов – кількість користувачів, які після переходу на сайт покинули його за 10-15 секунд. Кожен власник сайту повинен дбати про зменшення даного показника.

Як реалізувати це на практиці? Як зацікавити відвідувачів перебувати на вашому сайті якомога довше? Все дуже просто.

1. Дотримуйтеся золотого правила: 80% навчання на 20% продаж.

80% навчання на 20% продаж

Діліться зі своїми відвідувачами корисною і якісною безкоштовною інформацією, яка допоможе їм вирішувати їх власні проблеми. Ваша аудиторія повинна відчувати, що ви хочете їх навчати тому, що знаєте, передавати власний досвід і корисні навики. Паралельно з безкоштовним матеріалом легко і ненав’язливо пропонуйте свої чи партнерські платні продукти.

Дана тактика дуже добре розігріває цільову аудиторію і допомагає скласти позитивне враження про сайт.

2. Реалізуйте просте і зрозуміле для відвідувачів сайту навігаційне меню.

Просте і зрозуміле навігаційне меню

Подбайте передусім про зручність читачів. Не варто перевантажувати сайти надлишковими елементами чи прихованими рубриками. Користувач не повинен путатися в користувацькому меню. Складні для сприйняття сайти відвідувачі залишають зразу, адже ніхто не має часу на вивчення тих лабіринтів, який створив для них власник сайту.

3. Не забувайте про оновлення контенту.

Обов'язкове оновлення контенту

Якщо не хочете, щоб ваш ресурс здавався закинутим, старайтеся якомога частіше  оновлювати контент на сайті. Визначте графік додавання нових постів, відео, аудіо матеріалів, безкоштовних книг і спеціальних звітів. Будьте послідовними.

4. Виділіть переваги саме вашої продукції.

Для тих платних продуктів, які ви пропонуєте на сайті, зазначте список переваг, якими вони відрізняються від конкурентів і стануть корисними для покупців.  Продавайте корисність продукту з точки зору вигод для ваших покупців. Як відомо, люди купують не характеристики товару, а свої вигоди від його використання. Переконайтеся, що ви не опустили привабливих переваг продукту, який зможе зробити життя власників більш продуктивним, простішим і позбавитися тих проблем, для вирішення яких він призначений.

5. Зробіть сайт більш живішим і легким для глядацького сприйняття

Полегшіть сприйняття сайту

Відвідувачі краще сприймають візуальну інформацію. Тому доповнюйте свої пости яскравими тематичними картинками, корисними фотографіями та інформаційними відео. Безкоштовні і платні продукти забезпечте високоякісними графічними елементами, оскільки саме графіка залучатиме увагу і стимулюватиме відвідувача до дій на сайті.

6. Стимулюйте своїх відвідувачів до спілкування з вами.

Запитуйте відвідувачів про те, що їх зацікавило, використовуючи форму зворотного зв’язку, службу підтримки або ж e-mail. Закликайте свою аудиторію приєднуватися до вас в соціальних мережах, підписуватися на оновлення вашого сайту, залишати відгуки до будь-якого посту чи відео, які розміщені на ресурсі. Це допомагає створювати невимушену атмосферу взаємодії автора і аудиторії. Знайомтеся зі своєю аудиторією.

7. Тестуйте і впроваджуйте.

Використовуйте інструменти веб-майстрів для аналізу поведінкових факторів на своєму ресурсі. Одним з таких інструментів, наприклад, є всім відомий Google Analytics, який дозволяє визначити, як поводить себе відвідувач на сайті, які сторінки найчастіше відвідують, і як зменшити показник відмов. Впроваджуйте отримані знання на практиці.

Тонке налаштування деяких елементів на сайті дозволить покращити взаємодію з цільовою аудиторією, досягнути високих конверсій продаж. Не забувайте і про спліт-тестування. Тестуйте все можливі елементи, визначайте їх ефективність, покращуйте загальні показники ресурсу.

Найуспішніші сайти не тільки завойовують цільову аудиторію, але і утримують її цінною і корисною інформацією, налагоджуванням взаємовигідних відносин, легкою і приємною атмосферою .

Поповніть їх число.

Автор Наталія

Опубліковано:
18/05/2016
Схожі публікації: