Лют
25

Google розповів про історію інформаційних технологій в Україні

Автор: Наталія

Google розповів про історію інформаційних технологій в УкраїніGoogle Україна спільно з Фондом історії та розвитку комп’ютерної науки і техніки запустили для широкого загалу проект “Інформаційні технології в Україні: історії та особистості”. Інформацію про те, як перші електронно-обчислювальні машини народжувалися в Україні, як і де працювали над ними наші науковці і як розроблялися технології, які цілий світ сьогодні кожноденно використовує пропонують нам у сучасній, зручній формі – на сайті uacomputing.com.

Google про історію інформаційних технологій в Україні

Інформацію на сайті подано у різних формах:

  • серіях цікавих історій про розвиток комп’ютерних технологій в Україні (для прикладу, про “Унікальний “Імпульс” чи “Біокібернетику Миколи Амосова, або ж про цікаве дозвілля таких вчених зі світовим ім’ям як Сергій Олексійович Лебедєв, Віктор Михайлович Глушков, Микола Михайлович Амосов);
  • біографій особистостей, які внесли вагомі внески в розвиток інформаційних технологій в Україні;
  • відеороликів, на яких можемо побачити як працювали над МЕОМ та прослідкувати за життям і працею видатного Віктора Глушкова.

Інформаційні технології в Україні: історії та особистостіСаме українські вчені за три післявоєнних десятиліття в галузі комп’ютеробудування наблизилися до світового рівня, подарувавши світу грандіозні відкриття і винаходи.

В період з 1951 по 1990 рік, тобто всього за 40 років, в Україні створено і запущено в серійне виробництво близько ста різних типів комп’ютерів. А працю та досягнення Віктора Глушкова Міжнародним комп’ютерним товариством відзначено медаллю “Пiонер комп’ютерної технiки”.

Дякуємо веб-студії Klaxon за чудовий сайт, чистий дизайн, Борису Малиновському за книги, завдяки яким став можливий проект. І щоб дізнатися ще більше нового і цікавого, заходьте на сторінки uacomputing.com.

Автор Наталія

Опубліковано:
25/02/2016
Схожі публікації: