Лип
31

Як змусити Google забути все, що він знав про вас

Автор: Наталія

Як змусити Google забути всеВ перший день цьогорічної весни Google ввів нові правила конфіденційності і вони немало попрацювали, аби донести цю інформацію до всіх користувачів – вам напевне прийшов не один лист, який про це повідомляв, але для того, щоби пояснити, що саме помінялося знадобився лист від восьми представників Конгресу.

DailyMail вважає, що нові правила прочитали всього 12% користувачів, тому короткі роз’яснення змін і те, що ви можете зробити для себе.

Раніше вся інформація про те, як ви використовували Google (історія пошуку, запити, переходи, картинки, товари і т.д.) була відділена від всіх інших сервісів Google і вони не могли використовувати її, скажімо, для персоналізації Google+, та і взагалі будь-де, крім пошуку. Те саме відноситься і до використання Youtube – всі переглянуті, вибрані і знайдені відео були задіяні тільки всередині самого сервісу. Нові правила, крім всього іншого, стирають границі між Youtube, пошуком Google і всіма решту продуктами Google.

Сама компанія описує цей крок як «Beautifully simple» і «treat you like a single user», що викликає підозру про недомовки з її сторони. Вони не збирають більше інформації про користувача, але використовують її по-новому, тепер, якщо ви гуглили новий рецепт модного салатику і новий кремчик на паростках зерна, то при кожному завантаженні Youtube-сторінки вам будуть рекомендувати навчаючі кулінарні відео і безконечну рекламу косметики, або ж запропонують зайнятися вирощуванням зерна.

Об’єднання результатів пошуку, які були (і будуть) зібрані про вас і використання їх в інших сервісах навіює найбільшу тривожність: декотрі користувачі легковажать, викладаючи в мережу детальну інформацію про себе, свої контакти, звички, болячки, друзів і часто шукають те, що їх зараз хвилює, а Google все це тихесенько фіксує.

Якщо ви і далі користуватиметеся сервісами Google, то ось що можна зробити: видалити історію пошуку і призупинити її фіксування.

  1. Зайдіть на google.com/history  і залогіньтеся;
  2. Натисніть Remove All Web History;

Свідчення запису історії веб-пошуку

  1. Натисніть OK

Запит на очищення історії веб-пошуку

Зверніть увагу, що видалення історії пошуку призупиняє її, але Google все рівно буде збирати її для внутрішнього використання, проте  персоналізована видача результатів пошуку буде відмінена, а результати – частково анонімізовані через 18 місяців.

Призупинка історії веб-пошуку

Автор Наталія

Опубліковано:
31/07/2015
Схожі публікації: