Гру
17

Про SEO (пошукове просування) і його складові

Автор: Наталія

Про SEO (пошукове просування) і його складовіПро розкрутку (пошукове просування чи SEO) сайту і для чого вона потрібна ми вже згадували раніше. Але все ж таки нагадаємо: SEO – пошукова оптимізація, або сукупність дій, які направлені на те, щоб ваш сайт в пошукових системах піднявся якомога вище у видачі за ключовими запитами.

Припустимо ви створили сайт для туристичного агентства, яке спеціалізується на туризмі в Тернопільській області. Вам потрібні відвідувачі, які б приходили з яндекса чи гугла.

Для вирішення цього завдання спочатку слід визначитися з ключовими словами, за якими будемо просувати сайт. Користувачі, ввівши ці слова в рядок пошукової системи, побачать список сайтів – результати пошуку. В ідеалі, у верхній частині цього списку повинен знаходитися наш сайт, якщо у вас вдасться вдало просунути його за цими ключовиками. В результаті до вас на сайт зайде цільовий користувач, який, припустимо, шукав тури по Тернопільщині.

Отож, спочатку визначаємося з ключовиками. В даному випадку це може бути: замки Тернопільщини, печери Тернопільщини і т.д. Робота по просуванню повинна починатися з так званої внутрішньої оптимізації, тобто працюємо над сайтом для підвищення його ваги в пошукових системах.

Внутрішню оптимізацію слід починати зі створення контенту, бажано унікального, а не скопійованого з інших ресурсів. В цей контент ми включаємо ключовики у визначеній пропорції відповідно до основного тексту. Після цього слід зайнятися внутрішньою перелінковкою сайту, оскільки пошукові системи враховують не тільки зовнішні посилання на сторінки сайту, а і внутрішні.

До внутрішньої оптимізації можна також включати налаштування дружніх URL (читабельних адрес наших сторінок). Створення карти сайту і подальше завантаження її XML-версії в панель для веб-майстрів гугла і яндекса суттєво може прискорити і покращити індексацію цими пошуковиками.

Суть зовнішньої оптимізації полягає в тому, щоб довільними способом отримати масу посилань на сторінки нашого сайту з інших мережевих ресурсів. Важливим є те, з яких сайтів і з якими анкорами (текстами посилань) будуть ці посилання. При визначенні ваги сайту пошуковиками враховується кількість і якість посилань. Посилання з головних сторінок сильних сайтів (які мають велику вагу в пошуковиках) можуть вагомо підняти ваш сайт, але отримати їх досить важко. При цьому слід враховувати, що вартість просування може бути суттєво знижена за рахунок грамотної внутрішньої оптимізації сайту. Тобто, при інших однакових умовах, вивести в топ сайт з хорошою внутрішньою оптимізацією можна буде залучаючи менше посилань, статей і т.д.

Ще трохи про розкрутку у відео «Просування сайтів – міфи і реальність»

Автор Наталія

Опубліковано:
17/12/2015
Схожі публікації: