Сер
29

Як гарно написати «Про себе»

Автор: Наталія

Як гарно написати «Про себе»Сторінка «Про нас» є практично на кожному сайті. На цій сторінці відвідувачі сайту можуть отримати більше інформації про нього.

Якщо ви хочете трансформувати відвідувачів у користувачів, використайте можливість зацікавити відвідувачів і надайте вашим звичайним користувачам більш детальне розуміння того, для чого призначений ваш сайт, розробивши хорошу сторінку «Про нас» для вашого ресурсу.

Місія сторінки «Про нас»

Сторінка «Про нас» є тією частинкою сайту, яку відвідують з метою дізнатися щось про його власників. Читачі відвідуватимуть цей розділ з багатьох причин і з різноманітними запитаннями, відповіді на які їх цікавлять, але ваша мета та ж: інформувати їх, чим корисним для них є цей сайт і чому вони повинні співпрацювати з вами через сайт.

Хто читає сторінку «Про нас»

Ці поради будуть корисними для визначення аудиторії, для якої ви пишете сторінку «Про нас». Можна виділити три типи читачів цієї сторінки

Група 1. Нові відвідувачі

Цим користувачам ваш сайт порадили друзі чи вони наштовхнулися на посилання з сторінок інших сайтів, пошукових серверів, соціальних мереж чи ЗМІ. Їм сподобалося те, що вони побачили і вони визначаються, чи варто з вами співпрацювати. Від вдалого оформлення сторінки «Про нас» залежить перетворення відвідувача у клієнта.

Група 2. Постійні відвідувачі

Ваші постійні читачі чи зареєстровані користувачі хочуть більше знати про сайт, яким періодично користуються. Інформація, яка розміщена на сторінці «Про нас» заохочує користувача продовжувати роботу на сайті і є впливає на оцінку ресурсу.

Група 3. Люди, які хочуть співпрацювати з вами

До цієї групи відносять рекламодавців, потенційні автори контенту, власники сайтів вашої ніші, ті, хто шукають роботу, і дослідники, які цікавляться вашою роботою для висвітлення інформації про вас у статті власного блогу, дослідницькій роботі чи засобах масової інформації.

Учасників цієї групи цікавлять дві речі: факти і історія ваших досягнень. Наприклад, рекламодавці скоріш за все захочуть дізнатися рейтинг вашого ресурсу. Потенційні автори контенту будуть цікавитися інформацією, яку ви розміщуєте на сайті для визначення чи їх матеріали будуть відповідати вашій аудиторії.

Учасники всіх трьох груп мають одну спільну рису: вони оцінюють сайт за сторінкою «Про нас», одночасно визначаючись, чи справді тут пропонують те, що їх потрібно. Виходячи з потреб різних аудиторій спробуємо виділити деякі рекомендації створення хорошої сторінки «Про нас».

Подавайте оглядово основну інформацію на початку сторінки

Сторінка «Про нас» повинна відповідати правилам п’ятьох Ws (правила журналістики):

  • Хто ви?
  • Що ви робите?
  • Коли ви розпочали робити те, чим зараз займаєтесь?
  • Де ви працюєте?
  • Як ви досягаєте того, що пропонуєте виконати?

Найкращим варіантом є відповідь на всі ці запитання одним-двома параграфами у верхній частині сторінки, таким чином, щоб оглядово зорієнтувати аудиторію на вміст вашого сайту, не нав’язуючи їм багато тексту.

Ось так Вебсвіт за правилами п’ятьох Ws оформив сторінку про себе

Хто ви? веб-студія/веб-розробник/дизайнер і на забудьте вказати назву (для компанії) чи прізвище і ім’я (для окремої особи).

Що ви робите? Веб-студія Вебсвіт – компанія розробник інноваційного програмного забезпечення, яка пропонує широкий набір послуг в галузі сучасних веб-технологій для потреб електронної комерції і не тільки.

Коли ви розпочали робити те, чим зараз займаєтесь? Заснована в 2010 році у місті Тернополі.

Де ви працюєте? Компанія розпочала свою діяльність як структурний підрозділ корпорації PlumRocket Inc. (Нью-Йорк, США) для реалізації ряду спільних проектів, а також для просування послуг створення веб-сайтів спочатку на ринку Сполучених Штатів Америки, а з 2011 року і в Тернополі та по всій Україні.

Як ви досягаєте того, що пропонуєте виконати? У цей короткий період часу роблено і впроваджено ряд успішних проектів, якими щодня користуються сотні відвідувачів. Маємо досвід створення web-сайтів різного рівня складності, тематичної та функціональної спрямованості: сайтів візиток, корпоративних сайтів, Інтернет-порталів, Інтернет-магазинів, внутрішніх Інтранет-порталів(Інтранет).

Агентство дизайну інтерфейсу MetaLab  у власній сторінці «Про компанію» 5 правил звело до 4 пунктів, відмовившись від параграфів, використовуючи фрази, які дають відповіді на основні запитання відвідувачів. Ось їх сторінка про них

Про MetaLab

Структура контенту за правилом «перевернутої піраміди».

«Перевернута піраміда» зображає такий стиль написання, у якому спочатку йде найважливіша інформація, а потім решту – деталізація, специфічна і менш цікава інформація. Ця стратегія є ефективною для веб-контенту, оскільки Інтернет користувачі завжди кудись спішать і читають, зазвичай, перші речення з початку сторінки.

Правило "перевернутої піраміди"Перші два параграфи зведеної інформації повинні міститися у верхній частині сторінки «Про нас». Для більшості людей, які читають/читатимуть ці пункти дають максимум інформації необхідної для визначення чи тут дійсно є те, що необхідне їм. Для деяких відвідувачів (груп 2 і 3) такої інформації буде замало, тому можна розмістити на сторінці «Про нас» і більш цікаву інформацію. Все, що розширить корстувацькі знання про сайт.

Це може бути:

  • відомості про людей, які керують роботою сайту;
  • статистика трафіку сайту і цікаві факти;
  • способи зв’язку читача з вами;
  • інформація про людей, які колись тут працювали;
  • Інформація про технології, які використані для реалізації веб-сайту або веб-додатку;
  • ваша поштова адреса,номер телефону і інші контактні дані;
  • інформація про дружні сайти;
  • як вас знайти в соціальних мережах;
  • графи трафіку сайту;
  • цінності вашої компанії.

Також можна запропонувати користувачам відповіді на запитання, які цікавитимуть учасників кожної з груп:

Учасників першої групи зазвичай цікавить:

  • як часто оновлюється інформація на сайті?
  • чи можна підписатися на оновлення сайту?
  • як мені зареєструватися?
  • чи можна звязатися з вами для визначення деталей?
  • де ще можна вас знайти в мережі (в Twitter, Facebook і т.д.)?

Постійні відвідувачі (друга група) бажає знати:

  • як і для чого я можу скористатися вашим сайт додатково?
  • чи є якісь додаткові сервіси на сайті, окрім тих, які я зараз використовую і як оформити підписку чи підписатися на RSS канали?
  • чи є інші інтернет-сайти, з яких я можу слідкувати за вашими оновленнями (наприклад, соціальні медіа сервіси такі як Twitter, Facebook)?
  • як можна зв’язатися з вами? і чи можна зв’язатися з вами?
Автор Наталія

Опубліковано:
29/08/2015
Схожі публікації: