Кві
22

Візуалізуйте свій сайт з Google Chart Tools

Автор: Наталія

Візуалізуйте свій сайт з Google Chart ToolsПрактично кожну інформацію можна представити різними способами.

Перший, найпоширенішим і найменш трудомістким, є текстове представлення, яке і найчастіше використовується. Але ту ж інформацію, особливо таку, яка містить багато цифрових, статистичних даних можна і подати графічно, у вигляді різних діаграм, графіків і т.д., що суттєво спрощує її сприйняття. Якщо навіть ваша інформація не може бути повністю представлена не текстово, то її бодай часткова візуалізація набагато полегшить сприйняття.

Google це розуміє, і тому пропонує нам швидко і легко додати на власну веб-сторінку довільний графік. Для цього потрібен лише Google Chart Tools – ідеальний спосіб візуалізації як статичних так і динамічних даних на вашому сайті.

Для встановлення на сайт діаграми з колекції Google Chart Tools необхідно виконати декілька простих дій

  • З галереї Google, яка знаходиться серед інших продуктів в розділі для спеціалістів Google Code. Хоча цей розділ в основному для веб-розробників, але для вставки діаграм програмувати не прийдеться. В Google Chart Gallery подано зразки стандартних діаграм, коди яких розроблено спеціалістами Google і які просто вставити у довільну веб-сторінку, а також додаткові діаграми (Additional Charts), які оригінально представлять ваші дані.

Google Chart Gallery

  • Виберіть тип діаграми, яка найбільше вам підходить і натиснувши на посилання-заголовку діаграми (для лінійного графіку це Line Chart) перейдете на сторінку зразку діаграми і її програмного коду, який є шаблоном майбутньої діаграми.

Лінійний графік

  • Щоб адаптувати код під власні потреби, скопіюйте його в довільний текстовий редактор. Частина коду, взята в рамки на рисунку вам і знадобиться. Решту можна видалити. Код в нижній рамці відповідає за відображення діаграми на веб-сторінці. У верхній рамці подано код, за яким будується діаграма.

Приклад. Діаграма за 3 хв.

Приклад. Діаграма за 3 хв.

Можна і по іншому графічно представити ті ж дані, …

Приклад. Діаграма
… або розмістити таблицю з даними

Таблиця з даними
Ось такі нестандартні діаграми можна знайти в розділі Additional Charts

Нестандартні діаграми

Редагуючи код шаблону будьте пильними, адже кожна кома, кожен символ має свою роль і без нього діаграма не відобразиться.

Більш детальніше про інструмент Google Chart Tools можна подивитися тут.

Отож, візуалізуйте свої сторінки, чим і привернете увагу відвідувачів.

Автор Наталія

Опубліковано:
22/04/2015
Схожі публікації:

Comments are closed.

Powered by Disqus