Лют
20

Розкрутка сайту: платити чи не платити?

Автор: Наталія

Розкрутка сайтуРозкрутка (просування) сайту на сьогодні є одним з найефективніших маркетингових інструментів, який з невеликими затратами дозволяє забезпечити стабільний приплив клієнтів, запустити новий, ще не дуже міцний бізнес, а також підвищити престиж фірми. Як показала практика, найпопулярнішим цей вид реклами став у кризу. Коли йде жорстка боротьба за кожного клієнта, класичні методи реклами показали свою невисоку ефективність при великих затратах, тоді як альтернативні методи завойовують все більшу популярність.
Розкрутка сайту включає

  1. Оптимізація сайту. На даному етапі формується семантичне ядро (список запитів, за яким буде проводитися просування сайту в пошукових системах), пишуться нові тексти для сайтів, оптимізується структура сайту, перевіряється відповідність сайту рекомендаціям пошукових систем.
  2. Роботу з зовнішніми факторами. Ведення рекламної компанії сайту, метою якої є отримання посилань для підвищення авторитетності сайту в пошукових системах.
  3. Оновлення сайту. Постійне оновлення контенту позитивно впливає на просування сайту.

Оптимізацію сайту можна поділити на внутрішню і зовнішню, платну і безкоштовну.
Більшу увагу звертають оптимізатори зовнішньому накопиченню посилань на сайт, але і внутрішня структура є не менш важливою.

Внутрішні фактори оптимізації включають

  • Назву домена. В результати пошуку включаються ключові слова з назви домена, а також його регіональна приналежність
  • Заголовок сторінки. Важливо, щоби заголовок кожної сторінки був з ключовими словами, за якими сторінка просувається. Заголовок кожної сторінки варто задавати унікальним.
  • Контент. Варто звертати увагу на те, які ключові слова містить сторінка; частоту ключових слів (оптимально 3-6%, максимально до 15%), виділення ключових слів, розміщення більшості ключових слів на початку сторінки. Контент має бути унікальним і постійно доповнюватися, що пришвидшить індексацію сторінок і підйом позиції сайту.
  • HTML-розмітка. Розмітка повинна відповідати правилам і бути структурованою. Посилання необхідно задавати тегами. Назви картинок, подані у атрибуті alt, повинні містити ключові слова.
  • Внутрішній взаємозв’язок між сторінками. Варто організувати посилання між сторінками сайту.
  • Функціонал сайту. Організація простих і корисних для користувача функцій.
  • Проста навігація по сайту. Довільна сторінка повинна бути не дальше як два-три кліки від основної.
  • Дизайн повинен бути зручним, гарним і таким, що запам’ятовується і прибутковим.
  • Соціальні посилання. Саме соціальні посилання забезпечують розповсюдження інформації про ваш ресурс самими ж відвідувачами, які рекомендують певну інформацію іншим.
  • Відображення сайту у браузерах. Дизайн повинен бути оптимізованим під популярні браузери, для виключення проблем відображення у різних браузерах.

Всі внутрішні фактори оптимізації враховуються розробником сайту при його створенні. Тому, якщо веб-майстер є дійсно майстром, він це врахує на початку розробки сайту. І це нічого не коштуватиме.

Зовнішні фактори розкрутки

Алгоритми пошукових програм постійно змінюються, але незмінним є вплив на позицію сайту зовнішніх посилань. Наявність посилань вважається ознакою якості і потрібності ресурсу, а отже і відіграє велику роль для пошукових роботів. Тому головним завданням зовнішньої оптимізації є отримання якомога більшої кількості якісних посилань (якісні посилання, це ті, які подаються із сайту з хорошими показниками тІЦ і PR ). І не завжди це вдається зробити безкоштовно.

Найпершим способом отримання посилань є реєстрація сайту в різних каталогах.

Більш складним способом є обмін посиланнями з ресурсами подібної тематики (складність полягає в тому, що не так і легко знайти бажаючих для такого обміну).

І як самий масовий і доступний спосіб є купівля посилань. Для цього можна скористатися послугами бірж, які зводять покупців і продавців посилань. Не варто забувати, що посилання також повинні містити ключові слова, для просування сайту.

Іншим платними способами є використання банерів – оплаченої рекламної картинки, яка веде на ваш сайт та зазвичай недешевої оффлайнової реклами (біг-борди, листівки, візитки).
Щодо безкоштовної зовнішньої розкрутки, то тут найпопулярнішими (але не завжди ефективними) способами є поштові розсилки, соціальні закладки, білі каталоги, форуми, конкурси сайтів і ін.)

Отож, можна платити, а можна і не платити. Все тільки питання часу і наполегливості. Якщо з наполегливістю немає проблем, то «Час – це гроші» (за Б.Франкліном). То може варто скористатися послугами досвідчених професіоналів з хорошим багажем знань, які працюють з пошуковими системами і не намагатися все осилити самому?

Вас цікавить розкрутка сайту?

Автор Наталія

Опубліковано:
20/02/2015
Схожі публікації: