Січ
18

Інтернет-реклама як засіб просування сайту

Автор: Наталія

Інтернет-реклама,  просування сайтуЯкщо не кричати про свою продукцію чи послуги, якими б оригінальними вони б не були, їх не будуть купувати. І тільки тому, що про них не дізнаються.

Про те, що «Реклама – двигун торгівлі» здогадався Людовік Метцель ще в кінці XIX століття. З тих пір значення реклами набуває ще більшої актуальності. В сучасних умовах конкуренції саме ефективність реклами для деяких організації є найважливішою.

А зважаючи на стрибковий розвиток комп’ютеризації і стрімкий кількісний розвиток інтернет-аудиторії, інтернет-реклама є найефективнішим способом просування товару чи послуги. …І значно дешевшим, порівняно з традиційною рекламою.

Реклама в Інтернеті універсальна, фінансово доступна практично кожному і дозволяє створити прямий контакт потенційного клієнта з компанією (організувавши перехід на сайт компанії).

На сьогодні різновидів Інтернет-реклами достатньо багато. Вибір певного варіанту залежить від характеру продукції, від цільової аудиторії, від формату реклами і т.д.

Види реклами

Розглянемо найпопулярніші на сьогодні види інтернет-реклами, визначимо їх переваги і недоліки.

1. Контекстна реклама (Contextual advertising) – полягає в розміщенні рекламних оголошень (в основному текстових) біля результатів пошуку довільних пошуковиків. Доступ до контекстної реклами користувач отримує в випадку співпадіння тематики продукції, що рекламується з тематикою запиту користувача.
Оскільки контекстна реклама є досить дешевою, тому фірми-початківці свою рекламну компанію починають саме з неї. Різновидом контекстної реклами є геоконтекстна реклама – реклама на веб-картах, яка враховує місце розташування на карті. Принцип дії контекстної реклами є її головною перевагою: вона відображається тільки для зацікавлених користувачів. Крім того оплата такого виду товару включає тільки кількість фактичних відвідин сайту. Недоліком є те, що її використання підходить тільки для тих видів продукції, про які вже знає користувач і які він активно шукає.

2. Трохи дорожчою, але і ефективнішою є медійна реклама (ATL advertising). Рекламні оголошення розміщуються на рекламних площадках і в пошукових системах. Медійна реклама носить банерний характер (графічне зображення з логотипом компанії або її продукції), може існувати в чистому вигляді або ж бути контекстно-банерною. Медійна реклама використовується у випадку рекламування нового для користувачів товару чи послуги.
На відміну від контекстної реклами, медійна дозволяє створювати анімовані зображення і використовувати довільні кольорові рішення, що надає можливість вплинути на потенційного покупця. Недоліки: досить висока вартість; не забезпечує високу відвідуваність прямих переходів на сайт, а швидше носить інформативний характер. Але медійна реклама – це достатньо потужний іміджевий інструмент, який добре працює на посилення впізнаваності торгової марки.

3. Найбільш визнаним методом просування сайту є пошукова оптимізація (Search Engine Optimization). Даний вид реклами направлений на те, щоб при введенні відповідного запиту в пошуковій системі сайт компанії-рекламодавця виводився в перших рядах. Тоді компанії необхідно вирішити задачу підвищення коду релевантності свого сайту, оскільки саме за таким принципом сортуються результати в пошуку за запитами.

Методи оптимізації поділяють на «білі» і «чорні». «Білі» методи – легальні, дозволені способи підвищення рейтингу сайту (розумне і вміру наповнення контенту ключовими словами, які найпопулярніші у пошуковиках). «Чорні» методи – використання дорвею (пошукового спаму), спаму, приховані тексти і інші прийоми «обману» пошукових систем.

Застосування SEO-оптимізації дозволяє вивести корпоративний сайт на перші позиції результатів пошукових систем. Недоліком пошукової оптимізації є її висока вартість, складність і тривалий період очікування результатів. Також для даного методу, більше як для інших, характерна можливість нівелювання зусиль недобросовісними конкурентами.

Крім перелічених видів інтернет-реклами використовуються і інші, менш популярні. До них відносять метод прес-релізу, метод «випливаючи вікон» і той же спам. Хоча ці методи швидше можна віднести до «чорних» і якщо Ви хочете завоювати хорошу репутацію своїй компанії, краще до них не вдаватися.

Автор Наталія

Опубліковано:
18/01/2015
Схожі публікації: