Лют
13

WordPress як платформа для розробки сайту

Автор: Наталія

WordPress як платформа для розробки сайтуІнтернет, як джерело інформації, вже витіснив різні друковані ЗМІ, і потроху витісняє  навіть паперові бібліотеки і архіви, а в якості інструмента для взаємодії з світом – прибирає з нашого побуту такі поняття як «похід в банк», «сходити в магазин» чи «подзвонити у довідку», оскільки провести платіж, оперативно отримати потрібну інформацію можна не виходячи з дому.

Для багатьох Інтернет є і місцем основного чи додаткового заробітку.

Думка про створення сайту виникає в основному в двох випадках:

  • коли людина/компанія тільки починає входити на ринок в певному сегменті;
  • коли людина/компанія вже доросла до визначеного рівня прибутку і власний сайт стає необхідністю, як інструмент оптимального росту.

Адже грамотний сайт це одночасно і власне представництво в Інтернеті, і реклама, і спосіб організації взаємозв’язку з клієнтами, і внутрішня система управління завданнями і, що найважливіше, це найкраща, найшвидша і найдешевша можливість розказати про себе, чи свій бізнес всьому світу.

Одним із популярних інструментів для розробки сайту в першому випадку є платформа WordPress.

WordPress – це зручна система управління сайтом, написана на PHP з використанням системи управління базами даних MySQL. Система орієнтована на створення блогів, але зі збільшенням її популярності, розроблено велику кількість плагінів, які розширюють її функціонал. На базі цієї платформи, крім блогів, можна створювати персональні сайти, складні ресурси новин, інтернет-магазини. Завдяки гнучкості і універсальності WordPress, на цій платформі можна швидко та якісно реалізувати довільну задачу і адміністрування такого сайту не потребує спеціальних вмінь та навиків користувача.

Популярність CMS WordPress пояснюється її перевагами

  1. Доступність коду сторінки через звичайний браузер. Вбудований html-редактор відкидає потребу використання додаткового програмного забезпечення для зміни/редагування html-коду. Необхідний тільки веб-браузер, який встановлений на кожному комп’ютері.
  2. WordPress як редактор розроблений на основі моделі «What You See Is What You Get». Що бачиш, те і отримуєш. Завдяки html-редактору довільна зміна коду (доданий малюнок, змінено формат заголовку, додано текст) зразу ж відображається на сторінці сайту. Зникає потреба відправлення файлів на сервер, на що затрачається час. Всі зміни відбуваються на сервері в режимі реального часу.
  3. Автоматичне оновлення меню і сторінок при додаванні нового контенту. Реалізована автоматизація процесу додавання нових пунктів чи полів меню, що економить час.
  4. Постійна технічна підтримка системи WordPress розробниками. Зрозуміла документація.
  5. Гнучкість і постійний розвиток системи. Якщо необхідні певні додаткові чи розширені  функції, їх легко додати, встановивши відповідні модулі – плагіни. Встановлення плагінів – це декілька кліків мишки на адмін.-панелі, але захоплюватися не варто, кожен лишній плагін уповільнює швидкість роботи сайту
  6. WordPress – безкоштовна система.
  7. Велика база шаблонів дизайну сайту. Завдяки готовим рішенням дизайну від WordPress, зміна дизайну веб-сторінки проходить легко і просто. Власні шаблони створювати не зовсім зручно, але виходять непогані.
  8. Відповідність стандартам W3C. Зникає потреба використання html-валідаторів.
  9. Часті оновлення. Самооновлення. Оскільки продукт безкоштовний – часті оновлення важливі, адже забезпечують безпеку використання WordPress для користувача, ефективність і технологічний розвиток.
  10. Простота встановлення і налаштування сайту на WordPress. Найскладніше, що вам необхідно виконати – це завантажити файли на ваш сервер і створити базу даних в MySQL. Документація допоможе в цьому.
  11. Швидка індексація пошуковиками. WordPress сайтів. В WordPress вшитий сервіс пінгу, який кожен раз при додаванні на сайт нового контенту посилає пінги на спеціальні пінг-сервіси, що постійно пінгуються пошуковими ботами.

З множини CMS, WordPress є одним з кращих за простотою сприйняття і функціональністю, організацією хорошої технічної підтримки.

З метою економії засобів ви можете самостійно розробити сайт на WordPress, а якщо хочете зекономити ще і час, і сили – варто замовити створення сайту в професійній веб-студії.

Автор Наталія

Опубліковано:
13/02/2015
Схожі публікації: