Кві
21

За що карає Penguin від Google

Автор: Наталія

За що карає Penguin від GoogleОтож, продовжуємо вивчати особливості роботи пошукового алгоритму Google, точніше останніх його оновлень, Panda і Penguin, як внесли немало хвилювання для всіх розробників та власників сайтів. Про те, на що звертає увагу, при визначенні рейтингу сайту оновлення Panda читайте тут, а зараз про те, як заприятелювати з Пінгвіном.

Google Penguin – це оновлення алгоритму пошуку призначене для боротьби з тим, що визначають як «Пошуковий спам» або з маніпуляціями індексації пошукової системи за допомогою визначених методів спаму. Якщо ви підозрюєте, що ваш веб-сайт покараний оновленням Penguin, перевірте його на наявність наступних елементів:

Оновлення Google Penguin

Спам контенту:

Скрапівське програмне забезпечення скраперівських сайтів вносить в список визначені ключові слова, за якими знаходить матеріал, який використовує для створення свого «нового» веб-контенту. Загалом це об’єднання інформації, отриманої з багатьох веб-сторінок, які пропонують релевантну інформацію. Деяке програмне забезпечення створює статті цим шляхом і Penguin може це виявити, ідентифікуючи велику кількість дубльованих фрагментів у статтях. Сторінки, які містять такі статті виключаються з результатів пошуку.

Спіннінг статей:

Це створення великої кількості нових статей з оригіналу шляхом «обертання» на синоніми слів чи фраз статті. Пінгвін може виявити такий spintax-згенерований зміст і покарати ті веб-сайти, які його використовують.

Спам лінків:

На багатьох сайтах посилання розміщують з однією метою – впливати на результат пошукової системи. Використання програмного забезпечення для створення посилань сьогодні карається. Купівля посилань є самогубством для веб-розробників і публікація ваших посилань на комерційних лінк-фармах  майже напевне призведе до пониження рейтингу вашого сайту. Приховані посилання вважаються ще однією формою лінкспамерства.

Контент блогу і коментарі:

Деякі блоги, вміст яких генерується програмним забезпеченням, ведуться з однією метою – підвищення PageRank і позиції на сторінці результатів пошуку.  Сьогодні є багато програмного забезпечення, яке генерує коментарі до статей блогу, включаючи посилання. Ви не тільки повинні уникати такого ПЗ, а і постійно керувати вашим блогом, вилучаючи такі коментарі.

Наприклад, якщо серед коментарів ви знайдете допис зі змістом «Класний блог – я розповім про нього своїм друзям», то це майже напевне спам, особливо якщо він містить посилання.  Вилучайте такі коментарі негайно, або ж Penguin покарає вас за чужий спам на вашому блозі. А все через те, що ваш блог не пропонує якісних послуг, продукуючи спам.

Стратегії посилань:

Як зазначалося раніше, ніколи не купуйте посилання і не погоджуйтеся на обмін лінками зі сторінок, які безпосередньо не пов’язані з тегом заголовку вашої сторінки. Якщо двом веб-сторінкам є що запропонувати одна одній, і взаємні посилання будуть цікаві і корисні відвідувачам кожної з них, тоді сміливо ділимося лінками. В іншому випадку – уникайте такої дружби!

Переконайтеся, що зворотні посилання на ваш сайт вказують не тільки на головну, а і на інші сторінки. Використовуйте широке різноманіття анкорного тексту. Але назву власного сайту не включайте в анкорний текст, краще використайте ключові слова або ж  заголовок сторінки, якщо він не надто довгий. Переконайтеся також, що посилання розміщено на різнотипових сайтах, таких як каталоги статей, блоги, розсилки, соціальні мережі, сайти соціальних закладок і ін.

Google не намагається ловити вас. Постійними оновленнями власних алгоритмів  компанія намагається покращити якість обслуговування своїх клієнтів – тих, які шукають корисну інформацію через пошукову систему. Спроба обдурити відвідувача, пропонуючи йому сайти з бідним контентом через пошук Google змушує користувачів переходити на інші пошукові системи.

Google не має наміру терпіти це, тому не намагайтеся обманювати як власних відвідувачі та і пошукові системи, і ви не будете втрачати рейтинги після оновлень Пінгвіна чи Панди. Якщо ж ви втратили результати ранжування, то, перевіривши наведену вище інформацію, змінюйте стратегію своєї роботи і виправляйте недоліки.

Ось так чесно і просто можна відновити, а то і покращити свої позиції у результатах світового лідера пошуку.

Автор Наталія

Опубліковано:
21/04/2016
Схожі публікації: