Бер
13

Алгоритм Панда від Google: радіти чи боятися?

Автор: Наталія

Алгоритм Панда від GoogleРозробку нового сайту чи реорганізацію вже існуючого варто побудувати з боку оптимізації (SEO). Як відомо, царем пошуку у світі є Google, частка пошукового трафіку якого на ринку складає більше 65,3% (станом на жовтень 2011).

Мета Google проста: найточніше і найшвидше надати користувачам найбільш якісні та релевантні результати пошуку. В рамках досягнення цієї мети в лютому 2011 Google представила оновлення свого пошукового алгоритму, яке отримало назву Panda. Оновлення Google Panda зачепила ранжування майже 12% всіх результатів пошуку, а це більше як будь-яке попереднє оновлення. З часу введення в дію декількох нових оновлень Panda різко змінилася оцінка тисячі веб-сайтів. Ранжування високоякісних сайтів покращилося, а сайти низької якості майже зникли з top-ів ранжування.

Звідси випливає питання: як розробити сайт високої якості за критеріями Google Panda?

Отож, для оптимізації сайту під Google Panda варто враховувати наступне:

Дизайн для користувача

Для спрощення сприйняття робот google все частіше починає розглядати веб-сайти з боку звичайного користувача. Тому роль дизайну при оцінюванні сайту пошуковиком зросла. І дизайн повинен бути простим. Оновлення Панди аналізує декілька показників, щоб визначити наскільки привабливою і зручною для користувача є сторінка. Зважає Panda в основному на:

  • кількість часу, проведеного відвідувачем на сайті
  • кількість відмов
  • кількість переглянутих веб-сторінок за один візит на сайт
  • час відповіді сторінки
  • показники конверсії (відношення числа відвідувачів сайту, які перебуваючи на його сторінках виконали будь-які цільові дії до загальної кількості користувачів).

Грамотно розроблені сайти зазвичай візуально приємніші, легко сприймаються, мають високі показники і повинні бути оптимізовані для швидкості, що також відіграє велику роль для користувача. Юзабіліті і SEO тісно пов’язані між собою.

Орфографія і граматика

Це може і дивно, але дуже багато сайтів потерпають саме від граматичної чи орфографічної неграмотності . Google оцінює якість контенту веб-сайтів. Сайти високої якості поважають свого відвідувача і таких помилок не допускають.

Акцент на якість вмісту (контенту)

Google любить контент, і це не відкриття, але цим часто нехтують. Якісний, оригінальний контент, яким захочуть зберегти, порекомендувати тільки збільшить ваш рейтинг в Google.
Google чітко визначає, що вони шукають на якісному сайті, і пропонує власникам сайту самостійно оцінити свій контент, давши відповіді на наступні запитання:

  1. Чи довіряєте ви інформації, поданій в даній статі?
  2. Стаття написана експертом чи ентузіастом?
  3. Інформація в статті є оригінальним повідомленням, дослідженням чи аналізом?

Великий акцент робиться на розробку контенту, що варто враховувати при управлінні сайтом.

Уникайте надмірності оголошень

І знову повертаємося до проектування з врахуванням потреб користувача. Надлишок реклами може змусити Google думати, що сайт функціонує тільки для подання оголошень, а не для забезпечення достовірною інформацією. Тому варто визначити пріоритети: або популярний інформаційний сайт, або непопулярний сайт оголошень.

Уникайте дублювання контенту

За вимогами алгоритму Google кожна якісна веб-сторінка повинна містити унікальний вміст, що відповідає тематиці сторінки, мати власний унікальний атрибути meta-опису та meta заголовку.

Менше, але змістовнішого

З часом, сайт без належного супроводу обростає сотнями не зовсім якісних сторінок. Google попереджує, що наявність великої кількості сторінок низької якості на сайті, знижує його ранжування навіть при наявності високоякісних сторінок . У такому випадку слід об’єднувати сторінки для створення більш зручних і інформативних сторінок для користувача.

Висока якість програмного коду

Важливим при запуску веб-сайту є його перевірка системою контролю якості. Хороша розмітка визначає хорошу якість веб-сайту. На найпростішому рівні можна користуватися перевіркою розмітки служби W3C .
Служба перевірки розмітки

 

В той час, коли глобальна мережа продовжує розвиватися і ставати більш гуманною, обов’язковим є врахування поданих вимог. Відвідувачі повинні радіти цьому алгоритму, адже він пришвидшує пошук сторінок, що містять дійсно унікальну і якісну інформацію, і розробникам не слід його боятися, варто лише знати його особливості і враховувати їх при розробці веб-сайту.

Автор Наталія

Опубліковано:
13/03/2015
Схожі публікації:

  • віталька

    мда)))))

  • Poolman

    Я чув колись про панду від гугла, але я думав то прикол… а це такий алгоритм.