Сер
06

Що потрібно знати при реєстрації доменного імені

Автор: Наталія

Що потрібно знати при реєстрації доменного іменіПри розробці довільного сайту розробник повинен враховувати немало речей. Більше того, якщо він несе повну відповідальність за його роботу, то і повинен подбати про хороше доменне ім’я. Багато хто вважає, що доменне ім’я не є таким важливим, як назва компанії, сайту чи сторінки на Facebook. Хороше доменне ім’я не тільки в декілька разів збільшить трафік, а і запам’ятовуватиметься краще, що також впливає на кількість відвідувачів.

Пошук ідеального доменного імені не є простим у сьогоднішньому веб-просторі. Багато з доменів, які короткі, легкі для запам’ятовування і підходять вашому бізнесу сьогодні вже задіяні або викуплені компаніями чи фізичними особами з метою отримання прибутку від їх продажу чи оренди. Веб-професіонали часто витрачають більше часу на пошук відповідного доменного імені, ніж на проектування та розробку сайту.

Брендинг

Брендинг – дуже важливе поняття для бізнесу. Кожна компанія має власний бренд, який відображає її ім’я, емблему, систему фірмових кольорів і візуально ідентифікує її. Проте не всі вони є марками. Різниця полягає в усвідомленні бренду. Компанія з відомою торговою маркою розраховує на здатність клієнтів впізнати та визнати їх бренд в довільних умовах і пов’язати його з фірмовими елементами. Це впливає і на признання продукції клієнтами. Для прикладу, різниця між Coca-Cola і безіменною компанією, яка виробляє колу чи різниця між Apple і компанією Taipei – невідомим виробником планшетів.

Доменні імена від godaddy.com Десять років тому це було ще не актуальним, але сьогодні для того, щоб отримати впливовий бренд для вашої компанії елементарні знання в області доменних імен просто необхідні, як фізична адреса вашого офісу. Доменне ім’я – це назва місця (хоч і віртуального), де вас можуть знайти і через яке з вами можуть зв’язатися.

Розширення

Три найбільш популярні у світі доменні зони це .com, .net, .org. Доменне ім’я з доменом верхнього рівня, здається, ідеально підходить для будь-якого бізнесу. Проте вихід на міжнародний безкоштовний домен, такий як .tk може бути не настільки успішним. Це стається достатньо часто, якщо відвідувачі не можуть запам’ятати ваш сайт, тому і намагаються ввести ім’я і одну з найпопулярніших доменних зон. Ці три розширення стали настільки популярними, що відвідувачі вважають, що всі успішні компанії використовують і будуть використовувати тільки їх.

Найпопулярніші домени верхнього рівня

Для деяких доменних імен провайдери пропонують придбати всі три розширення за зниженою ціною. Володіючи всіма трьома розширеннями доменного імені для одного бренду є досить корисним в майбутньому – це досить розумне рішення, яке принесе користь вашому бренду і бізнесу.

Ще однією перевагою використання всіх трьох (чи одного з трьох) розширень є те, що вони достатньо дешеві. Їх підтримка також здійснюється всюди і важче знайти провайдера, який їх не продає, ніж того, що пропонує такі доменні імена. Але не обов’язково ви повинні реєструвати доменні ім’я у таких зонах. Співзасновник WordPress Мет Мулленвег (Matt Mullenweg) володіє одним із найпривабливіших доменних імен www.ma.tt. Так, він використовує домен компанії Trinidad & Tobago, але це ідеально відповідає його імені. Якщо ви зможете знайти щось мудре і цікаве, чому і не піти на таке. Але подумайте і про те, що люди які не багато знають про Інтернет, навіть не розуміють, що є ще щось крім .com, .net, .org.

Це повинно вас примусити подумати. Проте вибір домену верхнього рівня є одним з найлегшим завдань при створенні впливового бренду. Є і дещо складніше.

Далі буде…

Автор Наталія

Опубліковано:
06/08/2015
Схожі публікації: