Тра
01

Резервна копія WordPress блогу на ваш Dropbox

Автор: Наталія

Як зробити резервну копію WordPress блогу на ваш DropboxПеріодичне формування резервної копії сайту, в тому числі і WordPress блогу є досить важливим завданням, адже ніхто не застрахований від збоїв, які можуть призвести до втрати всіх ваших даних. Але якщо катастрофа все ж таки сталася, але про резервну копію ви, про всяк випадок, подбали, то відновити дані з неї – простіше простого.

Незважаючи на важливість резервної копії, нею часто нехтують тільки тому, що це скучно. Регулярне копіювання власних файлів через FTP чи завантаження архівів на інший онлайновий сервіс резервного копіювання (Dropbox, Amazon s3) займає немало часу і часто ігнорується.

І на допомогу у такій нудній праві приходить плагін WordPress Backup to Dropbox, розроблений Майклом де Вілдтом. Плагін можна знайти в Офіційному каталозі WordPress плагінів. Плагін є корисний вже тим, що вивільняє вашу пам’ять від думки, про потребу зробити резервну копію, оскільки він сам регулярно робить резервну копію.

WordPress блог на ваш Dropbox

Як це працює?

Ви повинні перевірити дійсність плагіну, використавши власний Dropbox аккаунт, але не варто турбуватися, оскільки він використовує OAuth  ключі для перевірки профілю і не вимагає жодних деталей логіну. Як тільки пройде ідентифікація, необхідно виконати деякі прості налаштування: визначити періодичність резервного копіювання та місце зберігання копій. У відповідності до налаштувань плагін зробить копію вашого сайту і передасть файли безпосередньо на ваш комп’ютер. Оскільки ми використовуємо Dropbox, то онлайн копія буде збережена на dropbox cloud і доступна з будь-якого комп’ютера через аккаунт Dropbox.

Чому саме цей плагін?

Перш за все пагін дуже простий у використанні і не перевантажує сервер. Даний пагін використовує один з найпопулярніших сервісів он-лайн збереження файлів – Dropbox. Dropbox синхронізує дані з декстопним клієнтом таким чином, що копія буде доступною не тільки локально, а і в Інтернет-мережі. Функція автоматичної синхронізації Dropbox подбає, щоб точна копія бази даних WordPress і інших файлів була завантажена на ваш комп’ютер. Також можна налаштувати автоматичне очищення старих резервних копій для економії пам’яті.

WordPress Backup to Dropbox не є єдиним плагіном організації автоматичного резервного копіювання (офіційний каталог WordPress пропонує ряд плагінів для організації резервного копіювання на хмари Dropbox, Amazone s3, Rackspace), але він вирізняється від решти простотою і хорошим користувацьким рейтингом.

Отож, налаштовуємо і користуємося. Якщо виникли труднощі, допоможемо.

Автор Наталія

Опубліковано:
01/05/2015
Схожі публікації: