Тра
04

Тенденції електронної комерції у 2013 році

Автор: Наталія

Тенденції електронної комерції у 2013 роціБеззаперечним є те, що ваші клієнти ще сьогодні більшість свого часу проводять за своїми робочими комп’ютерами, ніж за мобільними пристроями. Проте останні дослідження свідчать, що відвідування Інтернет-ресурсів з мобільних пристроїв вже перевищує 10% загального Інтернет-трафіку. Якщо ваш сайт, через який ви здійснюєте роздрібну продажу не оптимізований під планшети і смартфони, Ви можете суттєво втратити прибутки в цьому році.

Інфографіка від Shopify  показує, що відсоток замовлень з мобільних пристроїв виріс з 7% у 2011 році до 17% в 2012 році і за прогнозами мобільний трафік зросте до 40% в 2013 році. Також у Shopify передбачають, що у 2013 кількість людей, які користуються смартфонами збільшується від поточної кількості до 2 мільярдів. Тому дана організація настійливо рекомендує підприємствам підвищити зручність роботи з власними сервісами з мобільних пристроїв через оптимізацію сайту під мобільні пристрої та планшети.

Тенденції електронної комерції у 2013 році

Ось деякі підказки, якими Ви можете скористатися для покращення вашого бізнесу електронної комерції в 2013 році:

  1. Оптимізуйте свій сайт для мобільних пристроїв. Життєво необхідним для вашого сайту є чутливий дизайн – дизайн, який реагує на пристрій відвідувача, належно відображаючи сайт на екранах різного розширення.
  2. Удоскональте перевірку доступу. Занадто багато непорозумінь виникає в процесі оформлення замовлення, що відштовхує ваших клієнтів. Незручності включають надмірну кількість полів чи сторінок, куди слід ввести особисті дані та перевірки порожніх полів. Переконайтесь ще раз, що ваша  ідентифікація клієнта є безпечною, швидкою і простою.
  3. Уникайте малих і неякісних зображень продукції. Надто мала кількість зображень продукції також не вітається. Додайте до кожного з товарів кілька великих та чітких зображень із можливістю збільшення всіх деталей продукції.
  4. Не ускладнюйте сайт. Якщо, зберігаючи деталізовану графіку продукції,  навігація сайту ще й  збиває з пантелику, чи запутує надмірністю графіки і незрозумілими значками, то не розраховуйте на тривалий клієнтський інтерес до вашого ресурсу. Зберігайте дизайн простим  і одночасно привабливим, щоб від підштовхував покупців до прийняття рішення про покупку на вашому сайті. Чистий дизайн сподобається вашим відвідувачам.
  5. Позбавтеся від дрібних і застарілих шрифтів на вашому сайті. Більшість он-лайн покупців не такі кмітливі як комп’ютер і їм набагато зручніше буде працювати з великим і чітким шрифтом. Маючи можливість вибору серед веб-оптимізованих шрифтів виберіть один, але хороший і не бійтеся використовувати великий шрифт.

Якщо ви хочете залишитися конкурентоздатним, Ви повинні максимально відповідати кожній з цих вимог. Ваш веб-сайт повинен функціонувати належним чином на більшості мобільних пристроїв і не лінуйтеся, а подумайте про розробку мобільних додатків для вашого бізнесу. Споживачі в майбутньому очікуватимуть додатків під певну платформу, покращені умови шопінгу,  гео-конкретного контенту і інших особливостей, які відповідатимуть їх все більш мобільному стилю життя.

Чим плануєте ви задовольняти вимоги в електронній комерції ваших клієнтів у 2013? Чекаємо на пропозиції в коментарях.

Автор Наталія

Опубліковано:
04/05/2016
Схожі публікації: