Тра
12

Успішний сайт малого бізнесу – на що слід звернути увагу

Автор: Наталія

Успішний сайт малого бізнесу – на що слід звернути увагуСьогодні налічується багато різних типів веб-сайтів і, само собою, декотрі з них працюють набагато ефективніше від інших. Як як же ж досягнути того, щоб саме ваш веб-сайт став найкращим?

А секрет успішного сайту ховається в плануванні веб-сайту і вироблені стратегії. Подумайте про ваш сайт, як про потенційного співробітника і постарайтеся прийняти на роботу такого, який найкраще відповідатиме вимогам. Якщо ви підійдете до цього процесу з чітким розумінням своїх цілей, то ваша компанія отримає у винагороду прибутковий актив. На що саме слід звернути увагу? Відштовхуйтеся від підказок:

1. Які цілі вашої компанії

Яким чином веб-сайт допоможе вам їх досягнути? Слід підвищити продажі? Сайт міг би навчити клієнтів більш вигідно користуватися товарами чи послугами? Необхідно скоротити час обслуговування клієнтів по телефону? Ви можете використовувати веб-сайт в якості первинного центру обслуговування клієнтів, який зможе без затрат ресурсів і часу вирішувати дрібні проблеми. Добре продуманий веб-сайт сторицею компенсує всі затрати часу та коштів і буде одним з базових інструментів ведення бізнесу.

2. Хто є вашою цільовою аудиторією?

Чого споживачі хочуть від вашого бізнесу? Ваш web-сайт повинен подобатися споживачам і відповідати їх вимогам. Чим чіткіше і зрозуміліше буде відповідати вимогам клієнтів ваш веб-сайт, тим більше часу вони будуть проводити на ньому і збільшується ймовірність того, що вони стануть покупцями. Яким чином ваш веб-сайт може бути корисним споживачам? Якщо ваш бракує ідей, підгляньте на сайти конкурентів і уявіть собі, що ви один з споживачів. Оцініть, що в них вийшло добре і скористайтеся їх помилками. Перегляньте інші сайти, які вам подобаються. Як їм вдається так гарно вражати?

3. Що у вашій компанії найбільше приваблює ваших споживачів?

Висока якість товарів? Оптимальне співвідношення ціни та якості? Оперативне обслуговування клієнтів? Висококваліфікований і приємний персонал? Що б там не було, але ваш веб-сайт повинен відображати всі ці аспекти вашої компанії. Це те, що відрізняє вас від інших. Якщо ви й досі не знаєте, чому ваші споживачі повертаються до вас, з’ясуйте це – організуйте опитування задоволеності клієнтів, або використайте інші методи знайомства з аудиторією сайту.

4. Чи має ваш бізнес фірмові знаки, які забезпечують його унікальну індивідуальність?

Якщо ні – розробіть свій фірмовий знак, який виділить вас серед конкурентів. Розпочніть з логотипу, який передає характер вашої компанії. Візуальне оформлення вашого web-сайту у продовженням вашого торгового іміджу. Постарайтесь, щоб оформлення web-сайту кричало успішністю і презентувало вашу компанію професійною і такою, якій можна довіряти.

5. Чи є у вас час та навики самостійно підготувати вміст сайту?

Будьте реалістами. Текст повинен бути коротким, зосередженим на потребах споживачів і написаний зрозумілою мовою. Якщо у вас не дуже виходить, доручіть це тим людям, які це роблять професійно. Де потрібно і зручно для відвідувачів – використайте фотографії, зображення чи відеоролики. Якщо ж немає якісних власних зображень, їх можна придбати. Не ганяйтеся за економією, бо цим ви наражаєтеся на низькоякісний веб-сайт. Успішність вашого сайт дуже залежить від тих вражень, які отримують відвідувачі від вмісту.

6. Як скористатися перевагами інтерактивності?

Звичайно, ніщо не в силі конкурувати з живим вивченням товару чи послуги, але це єдиний шанс справити враження, тож скористайтеся ним на всі сто. Визначте, що цікавить ваших споживачів, і завдяки інтерактивності Інтернету, запропонуйте їм це і спонукайте їх до певних дій. Зацікавте їх змаганнями, друкованими талонами на знижки, демонстрацією товарів, миттєвою допомогою, опитуваннями задоволеності клієнтів і т.д. Інтерактивність веб-сайту може стати відмінним способом формування бази клієнтів або дослідження ринку на базі відвідувачів сайту.

7. Як визначити реальний бюджет веб-сайту?

Щоб спланувати і реалізувати стратегію веб-сайту вперше слід інвестувати авансом. Добра продумайте ваш бюджет. Чи є він обґрунтованим з врахуванням цілей вашого бізнесу? Врахуйте ці інвестиції у підсумкових фінансових результатах вашої компанії в плані потенційної економії на затратах і потенціалу підвищення дохідності.

8. Як рекламувати і підвищувати популярність web-сайту?

Насамперед, практично всюди вказуйте адресу вашого сайту. На фірмових бланках, рахунках-факторах, вивісках, візитках, цінниках і т.д. Адресу веб-сайту набагато простіше запам’ятати, ніж номер телефону. Щоби залучити споживачів через Інтернет, вам слід освоїти роботу пошукових систем, маркетинг в яких базується на оптимізації вашого сайту таким чином, щоб його адреса з’являлася в результатах пошуку потенційних споживачів, які здійснюють пошук аналогічних товарів чи послуг. Якщо ринок конкурентний і насичений, то, можливо, слід внести в бюджет витрати на повномасштабну оптимізацію вашого веб-сайту в пошукових системах. Якщо ж пошукові системи для вас є основним засобом залучення клієнтів, можете також до всього іншого додати так звану «поклікову рекламу» (плата за рекламу розраховується на одиницю переходу по посиланню реклами).

9. Чи зможете ви самостійно оновлювати сайт?

Саме оновлення на web-сайту є тією основною причиною повторних відвідин вашого сайту. Якщо ви плануєте регулярно оновлювати вміст сайту, то не поскупіться на систему управління контентом.  Може навіть доцільніше сплачувати Вашому веб-розробнику за постійний розвиток і оновлення веб-сайту, чим просто виконувати прості зміни на сайті у контенті, які ви можете самостійно виконати.

10. Як оцінити успішність роботи web-сайту?

Після того, як ваш сайт пропрацював декілька місяців, підрахуйте вигоди, які він вам приніс і оцініть вплив інвестицій на вашу компанію, які залучив веб-сайт. Використовуючи відповідне програмне забезпечення можна визначити, які розділи веб0сайту працюють ефективно, а що слід доробити. Робота над стратегією веб-сайту є безкінечною і ви завжди в змозі покращити існуючий стан.

Автор Наталія

Опубліковано:
12/05/2016
Схожі публікації:
  • немає схожих публікацій