Гру
05

Що потрібно жінці … у веб-дизайні?

Автор: Наталія

Ви коли-небудь замислювалися про розподіл інтернет-простору за гендерною ознакою?

Відповідно до останніх маркетингових досліджень он-лайн діяльність різко змінила свій гендерний розподіл. Тепер кількість жінок-користувачів росте щодня, а це вказує на те, що не слід ігнорувати їх вибір.

Відповідно за даними статистики, жінки, порівняно з сильною статтю – більш активні користувачі соціальних сайтів і он-лайн покупці. Просто киньте оком на діаграми, подані нижче, які наявно демонструють розподіл соціальної і купівельної активності для обох статей.

Що потрібно жінці ... у веб-дизайні?

Акули інтернет-бізнесу не будуть опускати можливості розширення границь для реалізації свого товару, і в цьому, можливо, і є загадка, чому жінки в більшості орієнтовані на певні веб-сайти і постійно відвідують саме їх. Успішність таких сайтів напряму залежить від того, наскільки добре веб-дизайнер розбирається в потребах аудиторії. Це не так вже і просто, оскільки веб-розробник повинен враховувати абсолютно всі аспекти: вік, соціальний статус, культурні особливості, менталітет і т.д.

Але, навіть врахувавши все перелічене немає жодної гарантії, що ви вгадаєте їх вподобання. Жінки від природи дуже мінливі. Дівчата одного віку і роду діяльності можуть обирати зовсім різні речі: одна – гламурна дівчинка, а інша – сіра мишка.

Тим не менше, вихід є завжди – можна розробити ряд принципів для жіночої аудиторії. Стереотип, що рожевий колір – синонім жіночності і став основою дослідження templatemonster.

Більшість сучасник жінок страждають від хронічного браку часу: робота, діти, сім’я, домашні клопоти і т.д. Зайшовши на сайт, вони не будуть розбиратися у «складних» ідеях дизайнера. І тут на перший план виходять простота і функціональність. При купівлі товару людина не тратить свій час на вивчення специфікацій і технічних характеристик, найбільше їх цікавить як можна зекономити як власні кошти, так і зусилля та час. Логічно ж.

Даний принцип діє і тоді, коли жінка хоче придбати товар не тільки для себе, а і для сім’ї, батьків, дітей, друзів чи домашніх тварин. Варто жінці гарно представити товар, змалювавши всі його переваги і вона обов’язково його придбає. Слід зважати і на той факт, що жінка, зазвичай, особливу увагу звертає на сервіс і дружність ресурсу. Якщо при покупці товару на сайті жінка відчує будь-який негатив, вона зразу ж поділиться ним з іншими. Як правило, жіноча натура досить тонка, тому занадто агресивний дизайн, кольорова схема і методи просування продукції навряд чи заохотять її до подальшого ознайомлення з сайтом. Інтернет-користувач жінка – як гурман в ресторані: вона готова на експерименти, але ті повинні обов’язково бути естетично привабливими.

Отож, чим більше корисної інформації розміщено на вашому ресурсі, сприятлива атмосфера і візуальна привабливість, тим більше шансів, що ваш сайт приверне жіночу аудиторію на свої сторінки.

Існує така думка, що і кожен сайт має свою стать. Даному феномену є просте пояснення – деякі з них розроблені жінками-дизайнерами. Визначити стать сайту можна проаналізувавши його за наступними пунктами (відповідно до статистичних даних):

  • округлість елементів;
  • вертикальне меню;
  • персоналізоване оформлення;
  • переважаючі кольори – білий, жовтий, рожевий, ліловий;
  • жіночі зображення характерні для жіночих сайтів.

Діаграми, подані нижче, детальніше відображають кольори популярні серед жіночої частини людства.
Що потрібно жінці … у веб-дизайні?

Узагальнивши все вищесказане, можна сформувати основні принципи веб-дизайну, які можуть приваблювати жіночу аудиторію користувачів.

  • Пастельні тони (+ достатня кількість вільного простору), які не навантажують очі і не відволікають від основного змісту сайту.
  • Якість зображень – професійні фото з високий розширенням вигідно доповнюють дизайн.
  • Інтуїтивно зрозуміла навігація сайту
  • Контрастність кнопок, які закликають до дії
  • Чистий дизайн, який виглядає досить привабливо і професійно.
  • Визначена палітра кольорів. Найкраще маніпулювати не більше, як трьома кольорів, адже їх надлишок може заплутати користувача.
  • Гармонійне розміщення елементів. При завантаження сайту очі користувача не повинні розбігатися в пошуках потрібного елемента.

Сприйняття жінками веб-дизайну не досить глибоко досліджено, проте, маємо надію, що ця інформація вам пригодиться. І пропонуємо приклади, які ілюструють деякі принципи веб-дизайну, які приваблюють жінок.

Інтернет-магазин приватних продажів Kepago

Інтернет-магазин приватних продажів Kepago

Інтернет-каталог дизайнера Оксани Мухи

Інтернет-каталог дизайнера Оксани Мухи

Інтернет-каталог дизайнера Kelly Shaw

Інтернет-каталог Kelly Shaw

Інтернет магазин Camper

Інетернет-магазин camper

Автор Наталія

Опубліковано:
05/12/2015
Схожі публікації:
  • немає схожих публікацій