Лис
26

Розробка веб-сайту. Крок 2 – Реєстрація вашого домену

Автор: Наталія

Реєстрація вашого доменуДо наступного етапу в процесі розробки веб-сайту слід приступати тільки після повного і завершеного планування та проектування сайту. Наступний крок – це вибір і забезпечення вашого імені – реєстрація домену.

В інтернеті ваше ім’я настільки ж важливе, як і в дійсності. Саме через ваше доменне ім’я користувачі матимуть змогу ідентифікувати вас і швидко знаходити ваш сайт. Доменні імена також слугують формою брендингу для вашої організації. Тому витрачати на це кошти і час варто і будуть відповідно позитивні результати.

Спочатку необхідно визначитися з доменним іменем. Оскільки більшість хороших, одно словесних (чи фразами) загальних доменів вже давно використовуються, тому підбір доменного імені перетворюється в непростий і часом досить тривалий творчий пошук. Складіть список можливих для вас доменних імен і перевірте, чи вони не є назвами торгових марок і чи не порушують авторські права інших сторін.

Кілька правил вибору доменного імені:

1. Оберіть коротке і таке що не забувається ім’я.
Не використовуйте повне речення чи довге словосполучення з дивними словами або способами їх написання, не перенавантажуйте ім’я спеціальними символами (наприклад, дефіс). Подбайте про простоту і читабельність вашого домену.

2. Оберіть домен верхнього рівня .com .net чи .org.
Хоча сьогодні доступними є і інші домени верхнього рівня і ці пропозиції є досить привабливими (за ціною), вибір одного з трьох найпопулярніших підвищить статус вашого бізнесу серед відвідувачів і завоює певну популярність. Краще не ризикуйте.

3. Реєструйте доменне ім’я на максимально можливий термін.
Просто і дешево зареєструвати доменне ім’я на місяць чи на рік. Але якщо ви серйозно ставитеся до розробки сайту і плануєте його активно використовувати в роботі вашого бізнесу, то домен реєструвати слід не менше як на 5 років. Якщо можете і на більше, тоді і на 10. Це має дві переваги: по-перше – зникне необхідність слідкувати за термінами поновлення реєстрації; по-друге – це демонструє пошуковим системам і відвідувачам сайту, що ваш бізнес стійкий і ви надовго плануєте співпрацювати з клієнтами через мережу.

4. Обирайте авторитетних реєстраторів доменних імен.
Звичайно є багато варіантів зареєструвати доменне ім’я. Та немає сенсу платити шалені кошти за доменне ім’я, якщо ви його можете придбати за 20-30$ щорічно. Перед вибором доменні поцікавтеся, які додаткові послуги пропонуються і про наявність рекламних компаній. І якщо вам пропонують багато послуг і низьку ціну – будьте обережні, купа додаткової реклами і спаму, про який мовчать, теж включено в пакет послуг.

Як тільки ви визначитеся, як будете розробляти сайт, тоді і зрозумієте, що вибір і реєстрація домену є дуже важливим етапом. Багато сприймає це як очевидне і вважають, що це автоматично виконується хостинг-серверами (це не так), і в кінцевому результаті, більшість допускає помилку новачка – забігаючи наперед, тільки тому, що побачили рекламу з хорошою пропозицією.

Ваше ім’я – ваш фундамент, тому підберіть таке, яке б не зруйнувало повну конструкцію.
Якщо вам потрібна допомога у підборі імені та реєстрації домену, завжди раді вам допомогти.

Автор Наталія

Опубліковано:
26/11/2015
Схожі публікації:
  • немає схожих публікацій