Жов
14

Невидима сторона веб-дизайну

Автор: Наталія

Невидима сторона веб-дизайнуВеб-дизайн є чистим мистецтвом, якщо ви хочете, щоб це було мистецтвом. І це є чистий бізнес, якщо ви хочете щоб дизайн був бізнесом.

Веб-дизайн є досить складним явищем, яке включає аспекти як розумового так і художнього, творчого потенціалу. Тоді як комерційні моменти достатньо очевидні для кожного, хто користується Інтернетом і різними веб-ресурсами, закони ж візуального сприйняття все ще повністю не розгадані.

Ви напевне погодитеся, що ідеальний веб-сайт повинен поєднати візуальні і практичні сторони, щоб передати сокровенне відкриття і викликати зацікавлення вашим товаром чи послугами.

Дуже часто молоді дизайнери захоплюючись естетикою сторінок забувають, що важливішим є інша сторона їх творіння – функціональність сторінок. Експерти не можуть допомогти врахувати значення функціональності, оцінити професійність копірайтингу, маркетингу і редакційну роботу.

Дивна презентація Віталія Фрідмана про явище «невидимого дизайну» свідчить про те, що дизайн слід випробовувати, а не тільки споглядати його візуальну частину.

Що є суттєвим для дизайну відносно цього поняття? Відповідь очевидна – це спільна мова. Художник створює шедевр на власній мові, яка може бути незрозумілою іншим. У світі веб-розробки слід забути про своє власне бачення і свою геніальність, тому що такі роботи не принесуть бажаного результату. І щоб зрозуміти, як це працює, подивіться на навколишній світ по іншому, очима своїх відвідувачів.

За словами Фрідмана, субстанція має велике значення і складається з чеснот, ідеї, корисності, вимірювання, мови і амбіцій. Ви, можливо, заглиблюєтеся в суть кожної функції свого подання. В цілому все це включає в себе деяку характеристику з справжнім вираженням оригінальної і орієнтованої на клієнта ідеї, а також тенденції для удосконалення. Дизайн тестується, вимірюється і виконує наперед визначену функцію. Розумні тексти, інформування і залучення нових клієнтів. Оскільки історії є джерелом натхнення та інтриги, цікаві розповіді є основою заманливого контенту.

Менше та краще

Невидимий дизайн Київстару
Щоб цього досягти слід на етапі проектування звернути увагу на розміри та блискавичність розміщення другорядних елементів і логічного взаємозв’язку між ними.

Головним є те, як всі аспекти дизайну діють на досвідченого користувача. І що найцікавіше, деякі дійсно добре продумані деталі фактично непомітні: їх форми приховані за функціями, які вони виконують. А іноді дизайн, який привертає увагу може означати, що щось не так, щось порушено і це слід виправити.

Є також дизайн, який явно травмує свідомість, конструктивні особливості якого відволікають, не гармоніюють з іншою частиною сторінки, що помічають і звичайні відвідувачі. Подбайте про причини дій – суть передбачуваних рішень, які приймають ваші клієнти, перебуваючи на сайті.

Шукаємо натхнення

Кожен дизайнер прагне ексклюзивності та цілісності – прагне натхнення. Ви повинні орієнтуватися в океані візуального натхнення як риба в воді. Ви повинні постійно відстежувати популярні тенденції дизайну, ознайомитися з тим, що роблять інші, частково наслідувати їхні стильові фішки. Підлаштування нової тенденції під себе є хорошою ідеєю, навіть якщо вона базується на тому, що було раніше зроблено іншими. Як, наприклад, шаблон веб-сайту – хоча деякі можуть стверджувати, що використання шаблону часто вбиває творчий потенціал, ми цього не заперечуємо. Але, хто сказав що власну творчість не можна реалізувати на шаблоні? Шаблон може бути хорошим полотном для майбутнього шедевру веб-дизайну.

Тенденції веб-дизайну
Головне не шаблон, а те, як ви бачите свій проект. Рекомендації фахівців і інші технічні поради не завжди підходять для кожного сайту. І так чи інакше нові бренди стають сірими і менше запам’ятовуються в цьому величезному потоці близнюків.

Тому, якщо ви хочете щоб ваш сайт був авторитетним і продуктивним, слід оперативно та розумно поєднувати і естетичні, і функціональні аспекти при розробці веб-сайту. Дехто це відчуває, а до когось це приходить з досвідом і роками практики.

Автор Наталія

Опубліковано:
14/10/2015
Схожі публікації:
  • немає схожих публікацій