Жов
01

Чого слід уникати під час створення сайту

Автор: Наталія

Чого слід уникати на сайтіКожен сучасний користувач, серфінгуючи просторами Інтернету з легкістю професіонала (в більшості випадків) розрізняє сайт, розроблений новачком і кваліфікованим спеціалістом.

Чим відрізняються сайти новачків? Багатьма помилками, яких варто уникати.  Причому в кожній наступній розробці повторюються певні загальні елементи, які і легко вказують на дилетантство автора. Розробник сайту повинен уникати таких помилок, навіть якщо власну кар’єру на ниві SEO розпочато досить недавно. На що ж варто звертати увагу?

Анімація. Коли веб-дизайнер занурюється в світ анімації, він забуває, що сайт – це не іграшка для дітей дошкільного віку. Він намагається на всі сто реалізувати щойно освоєну можливість вставки випливаючи меню і вилітаючих підказок. Миготіння, переміщення, виповзання – все це популярності сайту не додає, а користувач спішить залишити такий сайт.

Мінімум або відсутність анімації на сайті

Довгі тексти. Звичайно, що ваша мета, донести до відвідувачів вашу ідею, місію компанії, можливості, які відкриваються перед замовниками благородна і зрозуміла. Але не варто надто цим зловживати – користувач не повинен прокручувати ваш сайт більше, ніж два з половиною екрани.

Кнопки. Конструкція сайту може передбачати кнопки, але їх повинно бути мінімум. Не варто розміщувати на ресурсі масу різних лічильників, посилання на дружні сайти, топи, емблеми каталогів – це все тільки відштовхує користувачів.

Фон. Класичною помилкою є використання яскравих, кольорових фонових зображень.   Сайт – це візитна картка, і якщо ваша цільова аудиторія – не дошкільнята, а більш старші люди, то слід стримувати власні пориви.  Колір часто формує реакцію відвідувача, тому перед вибором кольорової гамми сайту необхідно добре проаналізувати його призначення, цільову аудиторію.

Помилки. Якщо з мовами у школі у вас було не все гаразд, але створювати і розкручувати сайти ваше покликання, підключіть до роботи спеціалістів з досвідом, наприклад, коректорів, копірайтерів, які допоможуть вам писати тексти і оформляти структуру Інтернет-ресурсу відповідно до правил мови сайту.

Різні шрифти. Можливо це і красиво, але ви повинні пам’ятати правило – на одній сторінці не варто використовувати більше п’яти шрифтів, причому курсив чи жирний шрифт вважається окремим його видом.

Пам’ятайте, створення сайту, розробка веб-дизайну, як і просування – це мистецтво, яке повинне базуватися на почутті міри. У всьому.

Автор Наталія

Опубліковано:
01/10/2015
Схожі публікації:
  • немає схожих публікацій