Лип
24

Розробка сайту: закони привабливості

Автор: Наталія

Розробка сайту: закони привабливостіПривабливий сайт – поняття дуже відносне. В кожного користувача Інтернету існує своя мірка, за якою він оцінює якість того чи іншого ресурсу. Але поміж тим, з часом сформувалися певні закони, які повинні враховуватися при розробці сайтів довільного напрямку та тематики. Про них і поговоримо.

Перше враження – це те, що може вплинути на подальше сприйняття користувачем дизайну і інформаційного наповнення сайту. Навіть дрібні недоробки можуть вплинути на те, чи затримається і на скільки відвідувач на вашому ресурсі, а чи продовжить пошук необхідної інформації на іншому сайті. Дотримання нескладних законів при розробці сайту допоможе зацікавити відвідувачів і затримати його увагу на потрібній сторінці.

Закон першийорганізація швидкого і простого доступу до сайту. Користувач, який здійснює пошук необхідної інформації в більшості випадків  не буде чекати, поки завантажиться стартова сторінка, особливо, якщо завантаження відбувається довше за стандартні дві-три секунди. Саме тому, стартова сторінка, яка містить флеш анімацію чи інші подібні елементи, які при недостатній кількості оперативної пам’яті користувацького комп’ютера можуть опрацьовуватися тривалий час, повинна містити альтернативну можливість переходу до полегшеної версії чи входу на сайт, опускаючи стартову сторінку.

Закон другий – простота сприйняття. Сторінка не повинна бути перевантаженою великою кількістю елементів, в тому числі пошуковими полями, графічними елементами і різними шрифтами, що використовуються для представлення текстової інформації. Важливу роль відіграє і дизайн сторінки – використання яскравих, кричущих кольорів при оформленні може відштовхнути користувача вже при першому спогляданні сторінки. Саме тому необхідно подбати про те, щоб сайт не викликав у користувача бажання швидко закрити вікно і продовжити пошук інформації на інших ресурсах. Як зразок оформлення можна використати відомі і розкручені сайти, для більшості з яких характерним є мінімалізм у дизайні.

Сайт повинен легко сприйматися

Закон третій – «товар на лице». Оформлення і наповнення головної сторінки повинне бути чітким, логічним і зрозумілим. Не залежно від мети, з якою користувач перейшов на ваш сайт, він буде шукати те що йому потрібно, або те, чим він цікавиться. Подбайте про те, щоби перелік сторінок, який відображено на головній сторінці сайту був чітким, відображав його реальну структуру і містив основні ключові слова. Іншими словами, при швидкому перегляді головної сторінки сайту користувач повинен розуміти його інформаційне наповнення і направленість.

Закон четвертий – зрозумілість системи навігації. Пошукові елементи, які розміщуються на головній сторінці повинні бути розміщені таким чином, щоби користувачу не доводилося витрачати час на їх пошук. Це правило стосується і посилань, які забезпечують перехід на сторінки реєстрації або до інших елементів, від своєчасного виявлення яких залежить чи залишиться користувач на вашому сайті чи залишить його.

Простота системи навігації

Користувацьке рішення щодо корисності для нього інформації, яка знаходиться на сайті і чи варто освоювати його приймається найчастіше в першу хвилину перебування на сайті. Саме стільки часу достатньо для прийняття рішення – залишатися на сайті чи шукати цікавішу інформацію. І якщо всіх правил дотримано і користувач починає вивчати сайт більш детально, то мета зацікавлення відвідувачів досягнута.

Автор Наталія

Опубліковано:
24/07/2015
Схожі публікації:
  • немає схожих публікацій