Тра
29

Що краще: невелика веб-студія чи велика веб-компанія

Автор: Наталія

Що краще: невелика веб-студія чи велика веб-компаніяІнтернет – це ефективний інструмент для забезпечення ведення бізнесу і для організації власного бізнесу.

Дослідження в області інтернет-бізнесу свідчать, що найвищий і стабільний прибуток отримують саме власники сайтів. Сайт для бізнесу сьогодні є необхідністю. І починати роботу над його створенням слід з вибору розробників. Велика веб-компанія, маленька студія чи позаштатний розробник (фрілансер)?

Непросто і самим розробникам. Тим, хто бажає кар’єрно розвиватися в креативному веб чи графічному дизайні завжди доводиться обирати: працювати повний робочий день на чужий бізнес чи діяти самостійно, бути фрілансером.

В обох варіантах є як переваги, так і недоліки, як для самого кар’єриста, так і його клієнтів. Щоб трохи полегшити вибір розробника сайту/для розробника сайту розглянемо всі за і проти фрілансерства, невеликої веб-студії і крупної веб-компанії.

Невелика веб-студія чи велика веб-компанія

Робота в якості фрілансера чи у невеликій веб-студії

Фрілансерство/робота у невеликій веб-студії пропонує найбільшу гнучкість і потенційно більший дохід без суттєвого ризику. Досить часто невелике веб-агенство виходячи з потреб замовника розширює спектр своїх послуг і обслуговування клієнтів може займати багато власного часу. Також складним є організація робочого процесу і безпосередня реалізація замовлення, оскільки зусилля витрачаються на бухгалтерію і управлінську сторону. Знадобляться і навики тайм-менеджменту, адже втрата часу для фрілансера чи невеликої веб-студії суттєво відображається на прибутках.

Переваги вибору невеликої веб-студії чи позаштатного веб-розробника

Однією з переваг невеликої веб-студії є пропозиція широкого спектру послуг: розробка дизайну, логотипу, поліграфічний дизайн, пошукова оптимізація і інші. Малі фірми зазвичай обслуговують клієнтів на такому ж рівні і такими ж способами, як і великі і часто навіть швидше, а також можуть запропонувати персоніфіковане обслуговування.

Робота в великій компанії

Робота у великій компанії може бути цікавою, якщо ви працюєте в команді однодумців, кожен з учасників якої сумлінно і вчасно справляється зі своїми обов’язками. Якщо ви початківець (розробник чи дизайнер), то велика компанія є хорошим місцем для навчання і набуття досвіду. Крім того, ви отримуєте соціальний пакет і постійну заробітну плату за 35-40 годинний робочий тиждень.

Вибір великої веб-компанії

Замовлення розробки сайту у великій веб-компанії є непоганим вибором при умові, що ви можете це собі дозволити. Адже фактом є те, що послуги великої веб-компанії завжди дорого коштують. Крупним компаніям більше довіряють, бо в них є досвід попередніх робіт, на що найчастіше зважають потенційні клієнти. Багато людей віддають перевагу співпраці з великими компаніями, які пропонують найменші тарифи на послуги. Але тут варто бути обережним, велика і дешева компанія швидко виконає ваше замовлення, але без взаємоспівпраці і, як правило, кінцевий результат не буде тим, на що ви розраховували. Вам демонстративно запропонують те, за що ви заплатили, тобто функціонально обмежений шаблонний сайт з мінімальним, непривабливим дизайном. Обравши велику веб-компанію не економте, бо втратите набагато більше.

Резюме

  • Якщо і обираєте фрілансерів для розробки веб-сайту, рівень і якість роботи яких може бути різним, варто добре вивчити їх портфоліо.
  • Якщо найняли вільного розробника, будьте готові до того, що він не зможе завершити роботу, тому запасіться контактами інших.
  • Малі та крупні веб-компанії часто працюють за власними методиками, періодично тестуючи результати роботи на відповідність вимог замовника. З іншої сторони – фрілансер нікому, крім клієнта не підпорядкований.
  • Якщо ж ви обираєте веб-компанію з професійною командою, можете бути спокійними – проект успішно і вчасно буде завершено.

Невелика веб-студія «Вебсвіт» пропонує вам свої послуги з розробки та просування сайтів, якістю та рівнем яких ви не будете розчаровані. Пропонуємо ознайомитися з нашими роботами.

Автор Наталія

Опубліковано:
29/05/2015
Схожі публікації:
  • немає схожих публікацій

Категорії Веб-розробка
 Теги: