Тра
05

Ідеальний час для редизайну

Автор: Наталія

Ідеальний час для редизайнуА чи дійсно потрібен вам редизайн?

Дуже рідко люди, які відвідують ваш сайт повертаються через дизайн. Їх єдиним пріоритетом є пошук контенту, інформації чи необхідного продукту, і важливо, щоб на сайті містилося саме те, що принесе користь відвідувачу.

Основними вашими турботами, як власника сайту повинні бути своєчасне і належне виконання користувацьких запитів, доставка ваших повідомлень абонентам, а не дизайн шаблону. Якщо ви намагаєтеся гарно упакувати неефективний продукт, то дизайн не гарантує підвищення рівня відвідуваності ресурсу?

Слід визнати, що інколи і візуальний дизайн впливає на відвідувачів сайту (про це пізніше). Але є і дещо важливіше: різницю між двома веб-сайтами найперше визначає вміст. Якщо б це було не так, то ніхто б не тратив свого часу на звичайну газету, яка не завжди може похвалитися стильним і сучасним дизайном.
Основне, що вас мало би турбувати – це перетворення відвідувачів на клієнтів. Для цього доцільніше витрачати гроші на пошукову оптимізацію сайту, організацію взаємозв’язку з іншими ресурсами, запропонуйте відвідувачу цікавий матеріал, великий контент і покращте ваші соціальні зв’язки. Дизайн забезпечує доступність вашого сайту.

Ось декілька методів, які допоможуть перетворити відвідувачів у клієнтів:

  • Мотивуйте користувача продовжити роботу на сайті. Це дозволить зменшити кількість відмов, а також підвищить зацікавленість вашим ресурсом.
  • Забезпечте користувачу зручність роботи і навігації на сайті. Читач повинен без особливих зусиль швидко знайти те, що привело його на цей ресурс.
  • Завжди заохочуйте відвідувача «глибше копати» на вашому сайті, тобто запропонуйте йому мега привабливу інформацію.
  • Доповніть контент зображеннями. Оскільки зміст найбільше ціниться відвідувачем, то його можна доповнити декількома тематичними малюнками, що полегшить сприйняття інформації.

Що робить сайт гарним – це питання особистого смаку, але цікавий, грамотно поданий і легкодоступний контент сприймається завжди добре. Метою привабливого дизайну є надихнути інших, а це більше як просто мистецтво. Слід розуміти, що також метою дизайну є повідомити відвідувача (про товар чи послугу) і змусити його виконати те, що принесе користь власнику сайту.

Так в більшості випадків редизайн не приносить плодів. Є ряд факторів, про які часто забувають в процесі перепроектування. При кожній зміні дизайну сайту не аналізуються фактори, які можуть спровокувати зміни в роботі сайту. І не всі ці фактори сприяють покращенню роботи сайту. Часто невідомо, які зі змін призвели до успішного або ж негативного результату.

Тому замість редизайну варто інвестувати в інші ключові елементи, які безсумнівно приноситимуть дохід. Ці ключові елементи включають певні дослідження для кращого вивчення аудиторії сайту, її цілей, часу, коли найчастіше заходять на сайт і ін. Витрачайте трохи часу на SEO, дослідження ключових слів, які підвищать його рейтинг. Визначте місця, де ваші посилання на ваш сайт найефективніше працюють чи дослідіть, що цікавить ваших клієнтів, щоб запропонувати їм потрібний контент.

Якщо ви вже спланували контентне наповнення, настав час інвестувати у дизайн сайту для надання йому професійного вигляду.

Але для обов’язкового і невідкладного редизайну є певні підстави:

    • Застарілий дизайн сайту

Дизайн може бути застарілим. Бите зображення, спотворений контент і віджети робить дизайн застарілим, що одразу кидається у вічі. Це має місце у випадку, коли дизайн не підтримує нову версію плагіна, що одразу відганяє відвідувача від такого сайту.

    • Норма відвідувань

Сайт має високий показник відмов і середня тривалість візиту досить мала. Це відбувається тому, що користувачі покидають сайт, зразу ж після його завантаження. Причиною цього є певні функціональні недоліки, які заплутують процес пошуку потрібної відвідувачу інформації. Необхідно чітко вказувати мету сайту, який контент ви пропонуєте і забезпечити легкий доступ до нього. Це тому, що інтренет-користувачі не прив’язані ні до чого і їм потрібно те, заради чого вони відвідали ваш сайт. І чекати вони не хочуть, а додатково шукати безпосередньо на вашому сайту точно не будуть.

    • Відсутність руху

Немає ніякої користі від хорошого контенту і якісної розробки веб-сайту, якщо низький трафік. Навіть якщо сайт є багатофункціональним, але про нього майже не знають, значить необхідно покращити співпрацю з пошуковими системами. Оптимізуйте веб-сайт під пошукові системи.

    • Професійний вигляд

Останнім фактором, який заставляє користувача повернутися на веб-сайт – це його зовнішній вигляд. Але це є і однією з причин редизайну ресурсу. Якщо компанія вийшла на новий рівень, розроблено (чи змінено) стиль компанії, впроваджено систему автоматизації внутрішніх процесів то без редизайну тут не обійтися.

Тепер, коли ви подумали і вирішили перепроектувати веб-сайт варто врахувати ще таке: скільки звернень на ваш сайт?, який цільовий трафік? Це можна дослідити, шукаючи що-небудь з вашого сайт і визначити, на якому рівні ваш ресурс в результатах пошуку. Якщо не в TOP10, то треба трохи попрацювати над ключовими словами і SEO.

Це ще не все: хто використовує ваш сайт?, що хочуть знайти ваші відвідувачі?. Це досить важливий момент при розробці сайту. Ви повинні знати аудиторію, її інформаційні потреби, а якщо вам це не відомо, то тратимо гроші і час на дослідження того, що привело їх на ваш сайт.

Після всього цього вам ще потрібний редизайн? Якщо відповідь стверджувальна тоді … замовляйте редизайн.

Автор Наталія

Опубліковано:
05/05/2015
Схожі публікації:
  • немає схожих публікацій