Бер
26

Дизайн чи контент: ось у чому питання…

Автор: Наталія

Дизайн чи контент сайтуНапевне кожного розробника сайтів хвилює питання – що важливіше, контент сайту чи дизайн сайту? Користувач швидше надасть перевагу сайту з хорошим контентом і ніяким дизайном? Чи хороша графіка і правильно підібраний шрифт можуть затьмарити посередній вміст?

Отож, спробуємо розібратися.

Сайти як і людей – зустрічають за зовнішнім виглядом, а оцінюють за вмістом.
Є відвідувачі, які без особливої мети переглядають масу сайтів, звертаючи увагу тільки на ті, дизайн яких їх вразив. Є і такі, які незважаючи на зовнішній вигляд шукають цікаву та потрібну інформацію. Веб-мастер не може ні спланувати, ні спрогнозувати, до якої категорії належить відвідувач, що зараз заходить на його сторінку, тому йому треба зацікавити обох. Основне завдання кожного розробника – захопити якісним дизайном і примусити повернутися за хорошим контентом. А звідси і починаються труднощі…

Що важливіше?

Дизайн, а потім інформація чи дизайн під інформацію – з чого ж таки розпочати? Грамотний дизайнер при проектуванні сторінок сайту, крім самої ідеї сайту враховує і контент для повної реалізації завдань веб-ресурсу, або ж для організації оптимального вписування контенту в дизайн. В той же час хороший копірайтер не може писати просто так, йому необхідно бачити якісь загальні риси візуального оформлення.
Неможливо точно сказати, з чого починати – писати контент чи малювати дизайн. Все залежить від того, наскільки ви собі уявляєте кінцевий результат.

Веб-Дизайн сайту важливіший?

Дизайн робить сайт привабливішим. На перший погляд і на декілька хвилин. А потім невідомо, чи зайде повторно відвідувач на сайт, якщо його не цікавитиме контент. Хоча зовнішній вигляд і захоплює відвідувачів, утримує їх, в основному, інформаційне наповнення, оновлення якого знову і знову повертатиме відвідувача. Дизайн, в свою чергу, повинен полегшувати сприйняття інформації, забезпечувати зручну навігацію та орієнтування на сайті.

Вміст сайту важливіший?

Інформаційне наповнення є тим, що заставляє користувачів повертатися на ваш сайт. Метою веб-сайтів є залучення відвідувачів, неважливо, чи ви щось продаєте чи ділитесь досвідом догляду за домашніми тваринами. Тільки якісний контент сайту заставить відвідувача повернутися чи порекомендувати знайомим ваш проект. І тільки контент індексується пошуковими системами і виходить в top результатів пошуку, забезпечуючи ресурс відвідувачами, рекламодавцями.

І найцікавіше

  • дизайн і контент завжди необхідно розглядати в комплексі. Контент передує дизайну, а дизайн за відсутності контенту є не дизайном, а художнім оформленням;
  • ніякий дизайн не забезпечить сайту перше місце в top-і пошукової системи;
  • ніякий контент не будуть читати, якщо дизайн не забезпечує належне його відображення.

Отож пам’ятайте, що дизайн повинен за одну-дві хвилини зацікавити відвідувача (а не відлякати) вашого сайту, а кількість звернень до ресурсу залежить від контенту. Якісний сайт = якісний контент + якісний дизайн. 

Автор Наталія

Опубліковано:
26/03/2015
Схожі публікації:
  • немає схожих публікацій