Бер
06

Як створити найкращий веб-додаток для вашого бізнесу. Частина 2

Автор: Наталія

найкращий веб-додаток для вашого бізнесуОтож, продовжимо розгляд бізнес-питань, які полегшують пошук оптимального рішення при побудові веб-сайту, як засобу автоматизації основних бізнес-задач. І друге правило твердить:

Не намагатися реалізувати все в одному веб-сайті

Якщо не зосередитися на користувацьких потребах і бізнес-цілях, то розробка може вийти з-під контролю. Такі проекти можуть постраждати від нечітких їх границь. Як тільки співробітники компанії, для якої реалізовується веб-додаток, побачать його потенціал, вони розпочнуть пропонувати ідеї для нової функціональності. Проблема полягає в тому, що кожна нова функція додає більшої складності проекту, що в кінцевому випадку може підірвати ефективність додатку.
Розробку веб-сайту варто розпочати з простого. Передбачення реакції користувачів додатку є складним завданням, і реалізовуючи функції, які ніхто не використовуватиме ви дарма витрачаєте час та кошти.

Контролюйте ключові показники ефективності

Як тільки простий додаток запущено, переходьте до фази контролю ключових показників ефективності. Це допоможе вам контролювати успішність розробки.
Показники ефективності повинні змінюватися між проектами. Проте обов’язковим повинне бути визначення, перед початком процесу, способу визначення рівня успішності додатку. Поєднаний з користувацьким зворотнім зв’язком, цей контроль забезпечує більш зрозумілу картину, що ж робити дальше. Але варто бути досить обережним з організацією зворотнього зв’язку.

Не занадто гостро реагуйте на зворотню реакцію користувача

Користувачі часто негативно реагують на зміни. Вивчення нової системи вимагає часу, навіть якщо в подальшому вона буде простіша у використанні. Користувачі однозначно будуть скаржитися і вносити багато пропозицій.
Не реагуйте надто швидко на ці пропозиції. Надайте користувачу час для пристосування до додатку перед внесенням змін. Але це не варто застосовувати для виправдання за ігнорування думок користувачів. Фактично, варто зібрати максимально можливу кількість відгуків.

Не завжди технологія є відповіддю

Цікаво, що багато пропозицій, внесених замовниками проекту (не користувачами) обертаються навколо управлінських проблем, таких як організація звітності, автоматизація технологічного процесу чи діловодства і контроль (моніторинг).
В той час, коли деякі з пропозицій є вагомими, варто спробувати їх вирішити спочатку організаційно, а не технічно. Більша функціональність додає більшої складності, тому не варто вирішувати кожну проблему новою функцією. Можна завжди поступово додавати функціональність, якщо в цьому дійсно є потреба. Звичайно, це залежить від можливості розширення додатку.

Зробіть  додаток розширювальним

Є немала ймовірність зміни певних функцій за вимогами користувачів і бізнес-цілями, тому реалізація додатку довільним не гнучким способом є нерозумним рішенням, особливо якщо навмисно не додана вся функціональність до запуску проекту.
Створення гнучкого додатку очевидно не є простим. Але якщо додаток включає можливість програмного розширення з самого початку, то він є більш пристосованим для функціональних розширень протягом тривалого часу.
Даний виветр повинен бути визначений з самого початку проекту, якщо дійсно потребується його гнучкість.
І, нарешті, третє правило.

Правильне формулювання питань ще до початку реалізації

При побудові веб-додатків немає нічого гіршого чим несподіванки. Варто переконатися, при потребі і двічі, чи відомі всі факти до початку розробки. Звичайно, ви не можете всього знати, але ви повинні знати правильні запитання перед початком розробки. Занадто часто ми зосереджуємося не на правильних питаннях, таких як:

  • Даний додаток отримає схвалення працівників компанії?
  • Як користувач буде реагувати на прийняття даного підходу?
  • Чи є відповідність з фірмовими керуючими принципами?
  • Як буде організоване внутрішнє керування даними?

Зосередження на питаннях, щодо внутрішньої структури надасть пришвидшення схвалення проекту, але призведе до розробки малоефективного додатку.
В процесі розробки веб-сайту найбільше проблем виникає при вирішенні наступних питань:

Яким повинен бути хостинг?

Яким повинен бути хостинг?
Коли маєш справу зі складними веб-додатками, знання хостингу має дуже важливе значення. Не знаючи особливостей середовища хостингу, ви не зможете відповідно налаштувати ваш сервер розробки, що збільшує ризик несумісності в кінцевому випадку.
Трохи більше про хостинг можна дізнатися тут.

 

Як повинна бути організована система автентифікації користувачів?

Більшість веб-додатків вимагає користувацької ідентифікації. Розуміння потреби певного способу аутентифікації чи аутентифікації, інтегрованої з деякою системою наслідування наприкінці розробки породжує немалу головну біль. Більшість компаній мають власні централізовані системи аутентифікації і додаток, що розробляється, ймовірно повинен їх використовувати.

Як повинне бути організоване резервне копіювання?

Веб-додатки часто містять цінні дані, деякі з яких є конфіденційними. Це означає, що організація надійного резервного копіювання є бізнес-важливою і потенційно складною. Розглянувши на початку способи організації резервного копіювання, ви виключаєте частину проблем з процесу розробки.

Чи є старі дані?

Багато нових додатків замінюють існуючі системи, які містять багато застарілих, але необхідних даних. Тому варто визначити можливість перенесення цих даних у нову систему при розробці веб-додатку.

Навчайтеся на своїх помилках

Розробка кожного веб-додатку супроводжується вирішенням власних унікальних проблем. З часом, кожен навчаєтеся на своїх помилках і відкриває для себе ключові запитання. Навіть при орієнтації на потреби користувачів, проста реалізація і правильне формулювання питань матиме неоцінене значення в майбутньому.
Тим не менше, є також можливість повчитися один в одного. Тому незважаючи на те, який у вас досвід, хороший чи не дуже, варто ним ділитися з іншими, щоб убезпечити їх від подібних помилок і стимулювати пошук оптимальних рішень.

Автор Наталія

Опубліковано:
06/03/2015
Схожі публікації:
  • немає схожих публікацій