Січ
16

Веб-дизайн повинен бути прибутковим

Автор: Наталія

Веб-дизайн, розробка веб-дизайнуГарний веб-дизайн не розкіш, а необхідність. Кожен день кількість сайтів росте, професійний рівень веб-дизайнерів підвищується, а вимоги сучасного веб-дизайну все більші і більші.

Погано оформлений сайт може відлякати клієнта на перших хвилинах перегляду сайту, тому при розробці сайту варто наперед ґрунтовно продумати його дизайн.

 

Веб-дизайн повинен виконувати наступні функції:

  • привертати увагу відвідувачів;
  • надавати сайту індивідуальності;
  • бути взаємопов’язаним з бізнесом;
  • доносити інформацію в повному обсязі.

Якісний веб-дизайн не дозволить користувачу заблукати на сторінці сайту. Не варто забувати, що контент сайту займає не менше 70-80% видимої площі сторінки. Решту 20-30% займає службова інформація (система навігації по сайту, контактна інформація, назва сайту і т.д.), асоціативна і оформлювана графіка. Все це разом і є веб-дизайном. І на графіку залишається, як правило, не більше 5 %. Звідси й слідує, що вибір дизайну напряму залежить від контенту і завдань сайту. І веб-дизайн не повинен перевантажувати сайт.

Веб-дизайн повинен забезпечувати впізнавання сайту. Підкреслити індивідуальність сайту можна незвичним компонуванням чи оригінальним колірним рішенням. Стиль сайту повинен не суперечити його призначенню і може бути як сучасним, так і консервативним чи навіть романтичним. При виборі стилю варто використати фірмові кольори, взявши до уваги і вподобання майбутньої аудиторії.

Інтерфейс сторінок сайту повинен бути однаковим, що полегшить пошук потрібної інформації.

Після завантаження сайту у відвідувача складається враження про важливість вмісту. Ефективний дизайн сайту підкреслює важливу інформацію. Правильно підібрані кольори, шрифти, піктограми позитивно налаштовують відвідувача.

Веб-дизайн повинен забезпечувати зручність читання, яке залежить від довжини стрічок, міжстрічкового інтервалу, вирівнювання, розміру шрифту. Великі тексти варто розбивати на фрагменти, які краще сприймаються. Наявність підзаголовків, схем, діаграм, таблиць і ілюстрацій також полегшує сприйняття інформації на сторінках сайту.

По-справжньому ефективний сайт повинен слугувати вашим стратегічним цілям, одночасно задовольняючи потреби ваших користувачів. І веб-дизайн має це забезпечувати.

Автор Наталія

Опубліковано:
16/01/2015
Схожі публікації:
  • немає схожих публікацій